Hatay

Hatay Valiliği'nden Arapça duyuru

16:46 09 Kasım 2017
Hatay Valiliği'nden Arapça duyuru

Hatay Valiliği, Suriyeliler'in adres bildirimleriyle ilgili internet sitesinde yer alan duyuruyu, Türkçe ve Arapça olarak yayımladı.

Hatay Valiliği internet sitesinde yayımlanan "Suriyelilerin adres bildirimi" konulu açıklamayı aynı sayfada alt alta yazılı Türkçe ve Arapça metinlerle duyurdu.

Duyuru da ülkede geçici koruma altına alınan Suriyeliler'in veri güncellemelerinin, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Kentte bulunan tüm Suriyeliler'in adres kayıt sistemine kayıt yaptırmaları ve güncel adreslerini ilçe nüfus müdürlüklerine bildirmelerinin zorunlu olduğu vurgulanan duyuru da şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda Suriyeli misafirlerimizin internet ortamında aldıkları randevu sırasına göre ilçelerimizde açılan kayıt güncelleme merkezlerine ivedilikle başvurmaları gerekmektedir. Tebliğ edilmesine rağmen adres kaydı yaptırmayan ya da güncel adresini nüfus müdürlüğüne bildirmeyen Suriyeliler'in sağlık hizmetler ve sosyal yardım haklarından faydalanmalarında tamamen veya kısmen kısıtlamaya gidileceği gibi, adres beyanını 20 iş günü süresi içerisinde yerine getirmeyenlere 50, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara 1000 lira idari para cezası uygulanacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.