Hatay

Hatay'da 2. Mobilya Fuarı açıldı

17:05 10 Kasım 2017
Hatay'da 2. Mobilya Fuarı açıldı

Hatay'da 59 firmanın katılımıyla 2. Mobilya Fuarı açıldı.

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Ticaret Borsası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birçok ilgili kurum ve kuruluşun desteğiyle Aksaray Mahallesi'ndeki 5 bin metrekare kapalı alanda açılan fuarda 59 firma stant kurdu.

Vali Erdal Ata, açılışta yaptığı konuşmada, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve saygıyla andığını söyledi.

Hatay'da mobilyacılık sektörünün önemli olduğuna değinen Ata, şöyle devam etti:

"Kentte büyüklü küçüklü bin 500'e yakın firma üretim yapıyor. Bu demektir ki aynı zamanda binlerce insanımıza istihdam yaratıyor. Böylesine önemli bir sektörün ilimizde asla ihmal edilmemesi ve desteklenmesi gerekir. Şu ana kadar yapılan çalışmalar da bu desteğin verildiğini gösteriyor. 100 yeni iş yeri de inşallah üretime geçecek ve en az 10 bin kişiye istihdam yaratacak. Bunlar faaliyete geçtiği zaman Hatay'ın Türkiye genelinde bu sektörden aldığı payın da artacağına inanıyorum. 2016'da ilimizin mobilya ihracatı 50 milyon dolar, 2017'nin 10 aylık döneminde de bana verilen rakamlara göre 30 milyon dolar, inanıyorum bu rakam yıl sonuna kadar 40 milyon doları bulacak."

İtalya'nın mobilya ihracatının 22 milyar dolar, Türkiye'nin ise yaklaşık 2 milyar dolar olduğunu aktaran Ata, ülkede mobilya sektörünün çok gelişmiş olmasına rağmen dış ticarette hak ettiği payı alamadığını anlattı.

AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal da mobilyacılığın, Hatay'ın en önemli sektörlerinden biri olduğunu işaret ederek "Üretim güzel şey ama mutlak suretle Ar-Ge ve markalaşma noktasındaki eksikliğimizi gidermemiz lazım. Elimizdeki ürün, dünyanın her noktasında üretilen mobilyayla yarışacak kalitede, güzellikte bir mobilya ama marka eksikliği konusunda eksikliğimiz var. Hükümetimiz gerek Ar-Ge gerek markalaşma noktasında her türlü desteği verecektir." diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise fuarın açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

Botanik EXPO'nun 2021'de Hatay'da yapılacağını, kentin UNESCO tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı'"na katıldığını hatırlatan Savaş, "UNESCO'nun unvanıyla gastronomi dünyadaki 26 şehirden biri olduk. Bu yüz yıllık bir projedir. Bugüne kadar ki bütün birikimlerimizin gelecek adına tahsil edilmesi demektir." ifadesini kullandı.

Fuar, 14 Kasım'a kadar açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.