Hatay

"Çocuk İşçiler" konulu kısa film çekiyorlar

10:39 14 Kasım 2017
"Çocuk İşçiler" konulu kısa film çekiyorlar

Hatay'ın Hassa ilçesinde farklı branşlardan bir araya gelen bir grup öğretmen, çocuk işçilere dikkat çekmek amacıyla kısa film çekiyor.

Haydarlar Mahallesi'ndeki bir mısır tarlasında ders sonlarında bir araya gelen öğretmenler, "Çocuk İşçiler" konulu kısa film çekimlerini devam ediyor.

Hassa Anadolu İmam Hatip Lisesi Görsel Sanatlar öğretmeni Semih Soydan (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa film çekiminin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu söyledi.

Çocuk işçiliğine dikkati çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak için kısa film çekimlerine başladıklarını ifade eden Soydan, "Özel bir vakıf tarafından toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkat çekmek için düzenlenen 'Çocuk İşçi' konulu kısa film yarışmasına biz de arkadaşlarla katılmayı planladık. Projemiz yaklaşık bir aydır devam ediyor. İlk iş olarak oturup senaryomuzu yazdık. Arkadaşlarla oturup 'nasıl yapabiliriz' diye planlar yaptık. Çekimlerimizde de üçüncü gündeyiz. Bizlerde bir an önce çekimlerimizi bitirip çocuk işçiliği konusunda farkındalık oluşturmak için yarışmaya katılmaya düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 2015 yılında gerçekleştirilen Çekmeköy Belediyesinin düzenlediği "Vicdan" konulu kısa film yarışmasına katılarak 450 yarışmacı arasından ilk 50'ye girmeyi başardıklarınıaktaran Soydan, bu yıl başarılarını arttırmak istediklerini vurguladı.

Soydan, dereceye girmeleri halinde aldıkları ödülle, yeni ekipmanlar alarak daha iyi projeler gerçekleştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Ardıçlı İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Yusuf Nahırcı da çekimini yaptıkları kısa filmin ortalama 5 dakika olacağını belirtti.

Kendisinin de bireysel olarak kısa film çekimlerini ilgisinin olduğunu anlatan Nahırcı, emeği geçenlere teşekkür etti.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.