Hatay

24 Kasım Öğretmenler Günü

14:19 24 Kasım 2017
24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Hatay'ın merkez Antakya, Hassa, Dörtyol, Altınözü ve Kırıkhan ilçelerinde tören ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Antakya Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleşen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hatay Valisi Erdal Ata, kentte görev yapan öğretmenleri makamında kabul etti.

Daha sonra Antakya Kültür Merkezi'nde devam eden törende, Vali Ata, tüm öğretmenlerin gününü tebrik ederek öğretmenlik mesleğinin kutsallığını anlattı.

Tören çeşitli etkinliklerle son buldu.

- Hassa

Hassa ilçesindeki törende ise Hassa Şehit Mehmet Tuhal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından belediye konferans salonunda, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından sinevizyon ve tiyatro gösterisi yapıldı.

Ardından, şehit öğretmenler Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke Yalçın ile tüm şehitler adına hazırlanan video izlendi.

Törene, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nuri Dilek, 1. Hudut Bölük Komutanı Piyade Yüzbaşı Hakkı Ölmez, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cafer Yıldız, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

- Kırıkhan

Kırıkhan'da da Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan tören kapsamında saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kırıkhan Öğretmenevi Konferans Salonu'nda devam eden törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Cahit Ayazhan, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu söyledi.

Törende, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.

- Altınözü

Altınözü'de ise Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Ortaokulu Konferans Salonu'nda devam eden törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner, tüm öğretmenlerin günün tebrik etti.

- Dörtyol

Dörtyol'da ise İlçe Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesindeki 26 okulda öğretmenlere çiçek dağıttı.

İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ömer Kabataş, yaptığı açıklamada, ilçenin kırsal bölgelerinde görev yapan öğretmenleri unutmadıklarını söyledi.

Kabataş, "Hem okullarımıza bir dizi ziyaret gerçekleştirdik hem de öğretmenlerimizle bu mutlu günlerinde beraber olalım dedik. Sorumluluk bölgemizdeki 26 okulumuzda gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik sayesinde tanımadığımız yeni gelen öğretmenlerimizle de tanıştık. Tüm öğretmenlerin gününü kutlarız." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.