Hatay

Veliler okul parkındaki ağaçların kesilmesine karşı çıktı

15:23 25 Kasım 2017
Veliler okul parkındaki ağaçların kesilmesine karşı çıktı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki 75. Yıl Anaokulunun oyun alanının kaldırılarak yerine ek bina yapılması düşüncesi üzerine veliler karara tepki gösterdi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan 75. Yıl Anaokulu oyun alanı ve çevresindeki ağaçların kesileceği iddiası üzerine okul önüne gelen 30 veli, karara engel olmak için imza kampanyası başlattı.

Okul önüne toplanan veliler adına açıklama yapan okul aile birliği üyesi Elif Ergüneş, okul bahçesindeki ağaçların kesilmesine, okuldaki parkın da yıkılmasına karşı olduklarını söyledi.

Ergüneş, "Çocuklarımızın binalarda değil topraklarda ağaçlarda kaydıraklarda oynamasını istiyorum. Yeşil alan yok yani. Bizim bu Kırıkhan'da en yüksek bir çamlık var, kim götürebiliyor çamlığa çocuklarını. En azından bir okul çıkışında burada 5 dakika 10 dakika çocuklarımız oynuyor diye bunu çocuklarımızın elinden almaya hakları yok. Biz çocukları evlere hapis ediyoruz. Beton yığınlarına hapsetmek istemiyoruz çocuklarımızı." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Cahit Ayazhan da AA muhabirine, konuya ilişkin çalışmaların şimdilik durdurulduğunu aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.