Hatay

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni

18:52 29 Kasım 2017
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Hatay'da inşası tamamlanan Büyük Karaçay Barajı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla verdiği talimat doğrultusunda Vali Erdal Ata tarafından hizmete açıldı.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni kapsamında, Hatay'ın Samandağ ilçesinde düzenlenen etkinlikle Büyük Karaçay Barajı'nın açılışı da yapıldı.

Vali Ata, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 54 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip ve temelden 105 metre yükseklikteki baraj ile 35 bin 540 dekar arazinin sulanacağını, yıllık 35 milyon metreküp içme suyu ve yılda 17 milyon kilovat saat hidroelektrik enerji üretileceğini belirtti.

Barajın toplamda 160 milyon liraya inşa edildiğini anımsatan Ata, şöyle devam etti:

"Büyük Karaçay Barajı ile ekonomiye yıllık 33 milyon lira katkı sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca Hatay'da kuyulardan içme suyu temini için harcanan aylık 5 milyon liralık elektrik faturası, Büyük Karaçay Barajı'nın devreye girmesiyle yarıya düşecektir. Barajın yanında Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca Hatay'a 4 tesis daha kazandırılmıştır. Hatay'a kazandırılan bu tesis ve 375 tesisimiz ülkemize hayırlı olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı bağlantıdaki talimatıyla Vali Ata ve beraberinde bulunan protokol üyeleri, butona basarak tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

Törene, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, bazı ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.