Hatay

İlçenin tek kadın muhtarı takdir topluyor

11:30 05 Aralık 2017
İlçenin tek kadın muhtarı takdir topluyor

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi'nde muhtarlık yapan ve ilçenin tek kadın muhtarı olan Feyruz Beyoğlu, yaptığı hizmetlerle mahalle halkının takdirini topluyor.

İlçedeki 48 mahalle muhtarı arasında tek kadın olan 45 yaşındaki Feyruz Beyoğlu, yaklaşık 4 bin nüfuslu ve 750 haneli mahallede özellikle kadınların desteğini alıyor.

Kadınların sorunlarının giderilmesinden, evde bakım hizmeti gereksinimi duyan yaşlı vatandaşlara kadar küçükten büyüğe herkesin ihtiyaçları için çaba sarf eden muhtar Beyoğlu, seçildiği günden bu yana mahallenin aranan kişisi haline geldi.

Evli ve 4 çocuk annesi muhtar Beyoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde mahallesinde muhtar seçilen eşinin geçen yıl görevi bırakmak zorunda kaldığını belirtti.

Beyoğlu, bunun üzerine yapılan seçimlerde 6 erkek adayla muhtarlık yarışına girdiğini ve en yakın rakibine 180 oy fark atarak kazandığını söyledi.

İlçede tek kadın muhtar olarak görev yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını ifade eden Beyoğlu, şöyle devam etti:

"Halkıma elimden geldiği kadar hizmet etmeyi çok seviyorum. Eşimin tecrübesinden de faydalanmış oluyorum aynı zamanda. Eşim bana çok destek veriyor. Muhtarlığı bu şekilde ele ele yürütüyoruz. Halkla iç içe olduğum için hiçbir sıkıntı da olmuyor. Kadın muhtar olarak görevimi gayet güzel yürütebiliyorum. Kadınlarımız her alanda atılım yapmalı. İnanıyorum ki kadınlarımızın açamayacağı kapı yok. Kadınlarımızın başarılı olacağına inanıyorum. Azim olduktan sonra kadınlarımız her işi yapabilirler. Önemli olan istemek. Bu olduktan sonra zaten her şey yolunda girer."

Beyoğlu, bir sonraki yerel seçimlerde yeniden muhtar adayı olacağını da sözlerine ekledi.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Yetek de kadın muhtarın çok güzel işlere imza attığını gördüklerini ve her zaman kendisine destek olduklarını kaydetti.

Semiha Emen ise muhtarlarını çok sevdiklerini ve mahallede yaşayan kadınların her zaman yanında olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.