Hatay

Doğu Guta'da mahsur kalan ağabeyine kavuşmak istiyor

11:12 07 Aralık 2017
Doğu Guta'da mahsur kalan ağabeyine kavuşmak istiyor

ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ablukada tuttuğu Doğu Guta'da mahsur kalan Türk vatandaşı 83 yaşındaki Fevzi Sözer'in Hatay'da yaşayan kız kardeşi Gülenç Solmaz, ağabeyine kavuşmak istiyor.

Anadolu Ajansı'nın "Hataylı Fevzi dede Doğu Guta'da mahsur kaldı" haberiyle sesini duyurmaya çalıştığı Sözer'in Antakya'da yaşayan 81 yaşındaki kız kardeşi Solmaz, ağabeyini son olarak 4 yıl önce Türkiye'de gördü. Onu evinde birkaç gün misafir ettikten sonra Suriye'ye uğurlayan Solmaz, o günden sonra ağabeyine ulaşamadı.

Birkaç kez Suriye'ye haber gönderen Solmaz, ağabeyinin de kendisini hiç aramaması üzerine öldüğünü düşünmeye başladı. Bu sırada AA'nın haberiyle ağabeyinin yaşadığını öğrenen kadın, büyük mutluluk yaşadı.

Gülenç Solmaz, AA muhabirine, ağabeyinin 4 yıldır nerede olduğundan, hatta yaşadığından dahi haberleri olmadığını söyledi. Uzun süre sonra ağabeyini ilk kez televizyonda görünce sevinçten ağladığını belirten Solmaz, şöyle konuştu:

"Suriye'de yaşayan ağabeyim 3-4 yıl önce eşiyle Hatay'a gelmişti. En son o zaman görüştük. Sonra tekrar Suriye'ye döndü. Gittikten sonra hiç aramadı. Yaşadıkları yerlerin bombalandığını duyduk. Ulaşmaya çalıştık ama hiçbir haber alamadık. Biz öldü diye umudu kesmeye başlamıştık. Televizyonda ağabeyimi görünce ağladım. İnşallah Türkiye'ye gelir ve bu ayrılık son olur. Devlet büyüklerimizden bizi kavuşturmaları konusunda yardım istiyorum. Yeğenleri de dayılarına kavuşmak istiyor."

- "Aç, susuz, sefil şekilde yaşıyormuş"

Fevzi Sözer'in yeğeni Sabahattin Solmaz da dayısından uzun zamandır haber alamadıklarını ve öldüğünü düşündüklerini anlattı.

Solmaz, dayısının haberini internette gördüğünü aktararak "Orada abluka altında. Aç, susuz, sefil şekilde yaşıyormuş. Durumunu çok kötü gördük. Devlet büyüklerimizden dayımı bizlere kavuşturması konusunda yardım talep ediyoruz." diye konuştu.

AA'nın 24 Kasım tarihinde yayınlanan "Hataylı Fevzi dede Doğu Guta'da mahsur kaldı" haberinde, 83 yaşındaki Fevzi Sözer Türkiye'ye dönmek istediğini belirtmişti. Sözer'in 5 yıl önce rejimin keskin nişancısı, 15 ay önce de hava saldırılarının hedefi olarak yürüme yetisini kaybettiği aktarılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.