Hatay

PYD/PKK'nın sivillere yönelik roketli saldırısı

20:12 31 Ocak 2018
PYD/PKK'nın sivillere yönelik roketli saldırısı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriye'nin Afrin bölgesinden teröristler tarafından atılan roketin Reyhanlı'da bir eve isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki Fatma Avlar, için taziye mesajı yayımladı.

Başkan Savaş, mesajında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgede yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın terör örgütleri temizleninceye kadar devam edeceğini ifade etti.

Terör örgütlerinin sivilleri hedef almaktan çekinmeyecek kadar gözünü kan bürüdüğünü aktaran Savaş, şunları kaydetti:

"Terör örgütlerinin kalleş saldırısı sonucu gencecik evlatların yaşamını yitirdiğini derin üzüntü içinde öğrendim. Bu hain ve çirkin saldırıların şanlı ordumuzun ve devletimizin kararlı tutumuyla sona erdirileceğinden şüphe duymuyorum. Şehrimizde, ülkemizde ve bölgemizde kalıcı barış ve huzur ortamı sağlanana kadar yürütülecek bu harekatta Allah Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun. Hain saldırı neticesinde yaşamını genç yaşta yitiren kızımıza Allah’tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun."

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe de, yayımladığı taziye mesajında, teröristlerin Afrin'den Reyhanlı’ya ateşlediği roketler sonucu şehit olan Fatma Avlar'a Allah'tan rahmet, ailesine sabır diledi.

Eğe, hain terör örgütlerinin, dün olduğu gibi bugün de masumları hedef alarak haince saldırılarına devam ettiğini belirterek bölücü terör örgütlerinin yaptığı kalleşçe saldırıları ve destekçilerini lanetlediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.