Hatay

Türk ve Suriyeli öğrencilerden kermes

17:12 06 Nisan 2018
Türk ve Suriyeli öğrencilerden kermes

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde eğitim gören Bayırbucak Türkmenleri ve Türk öğrenciler, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes açtı.

Yavuz Selim İlköğretim Okulu ile Suriyelilerin eğitim gördüğü Özgürlük Esintileri Geçici Eğitim Merkezi öğrencileri, ihtiyaç sahibi öğrenciler için kolları sıvadı.

Okul idaresi ve ailelerinin yardımıyla yöresel ürünler toplayan öğrenciler, Özgürlük Esintileri Geçici Eğitim Merkez bahçesine stant kurarak ürünleri sergiledi.

Yayladağı Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk'ün de katılımıyla açılan kermese Türk ve Suriyeli aileler de katılım gösterdi.

Öztürk, AA muhabirine, kermeste, Türk ve Bayırbucak Türkmeni ailelerin kültürlerini yansıtan ürünlerin yer aldığını söyledi.

Öğrencilerin birlikte hareket etmesinden dolayı mutlu olduklarını kaydeden Öztürk, "İlçede 7 yıldır Suriyelilerle yerel halk kardeşçe yaşıyor. Bu organizasyonla da bağlarını güçlendirmiş oldular. Kermesten elde edilecek olan gelir ihtiyaç sahibi Türk ve Suriyeli öğrenciler yararına kullanılacak. Emeği geçen herkese teşekkürler." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.