Hatay

Matematiği okul duvarında öğrenecekler

12:55 30 Nisan 2018
Matematiği okul duvarında öğrenecekler

Hatay'ın Altınözü ilçesinde öğretmen ve öğrenciler matematiği sevdirebilmek için okul duvarlarına matematik işaret ve kurallarını resmediyor.

Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki projeyle ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan okul müdürü Abdullah Turunç, "Matematik Sokağı" projesi kapsamında bu uygulamayı başlattıklarını söyledi.

Öğrencilerin bu sayede okul duvarlarında gördüklerini matematik işaretlerini severek daha iyi öğrenebileceklerini ifade eden Turunç, amaçlarının öğrencileri somut bilgilerle donatmak olduğunu belirtti.

Matematiğin soyut kavramlar üzerine kurulu olduğunun altını çizen Turunç, "Öğrencilerimiz teneffüse çıktıkları zaman en az bir öğrencinin dahi dikkatini çekebilirsek bir çok öğrencimizi de bu şekilde kazanmış olacağız." dedi.

Matematik öğretmeni Dünya Sıkar da projeye matematik dersi zayıf olan öğrencilerle başladıklarını aktardı.

İlk olarak bu öğrencileri tercih etme nedenlerinin ön yargıları kırmak olduğunu anlatan Sıkar, bu şekilde öğrencilere matematiği sevdirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Yaklaşık 50 öğrenciyle başlayan projede öğretmen ve öğrenciler okul duvarlarını matematik işaret ve kurallarıyla resmediyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.