Hatay

Vakıflar Haftası

13:40 04 Mayıs 2018
Vakıflar Haftası

Yıldıran, Habib-i Neccar Vakıf Kültürü Konakları'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, 7-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Vakıf Haftası kapsamında 8 Mayıs Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla son bir yılda tamamlanan 250 vakıf eserinin toplu açılış töreninde Habib-i Neccar Vakıf Kültür Konakları'nın da açılışının yapılacağını söyledi.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, bu yıl Vakıf Haftası'nın "Vakıf Kuran Kadınlar" temasıyla kutlanacağını söyledi.

"Vakıf Kuran Kadınlar" temalı Vakıf Haftası kutlamaları kapsamında Habib-i Neccar Vakıf Kültür Konakları salonunda bir konferans düzenleyeceklerini kaydeden Yıldıran, şöyle devam etti:

"Etkinlikleri İskenderun'da Kadın ve Demokrasi Derneğinin mevlit programını ile beraber gerçekleştireceğiz. Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak bizler, sorumluluk alanımız olan Hatay ve Osmaniye illerinde, vakıf yoluyla vücuda gelmiş kültür varlıklarının vakfedenin iradesine uygun bir şekilde projelendirme ve onarım çalışmalarını sürdürmekteyiz. Bölge Müdürlüğümüz, son 15 yılda Hatay'da bulunan vakıf kültür varlıklarından Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, Bayezid-i Bistami Türbesi, Habibi Neccar Camisi, Antakya Ulu Cami, Belen Kanuni Sultan Süleyman Camisi ve Kervansaray başta olmak üzere 48'inin onarımını tamamlamış olup, Nakip Camisi, Ağca Camisi, Kürt Fakih Camisi ve Caferiye Camisi'nin onarımı devam etmektedir."

Osmaniye'de ise sahip olunan 6 vakıf kültür varlığından 4'ünün onarıldığını belirten Yıldıran, "Ala Camisi başta olmak üzere ikisinin çalışmaları devam etmektedir. Son bir yıl içinde Antakya'da Habibi Neccar Camisi ve Türbesi, Habib-i Neccar Vakıf Kültür Konakları, Mahremiye Camisi, Meydan Camisi, Halil Ağa Camisi, Hünkar Mescidi, Samandağ Terzi Mehmet Camisi, Arsuz Mar Yuhanna Kilisesi, Reyhanlı Yenişehir Camisi, Yayladağı Rum Ortodoks Kilisesi, Kahramanmaraş Şeyh Müslüm Camisi ve Saraçhane Camisi'nin eserlerinin onarımları tamamlanmış ve hizmete açılmıştır." dedi.

Bölge Müdürlüğü idaresindeki vakıfların vakfiye şartları gereği muhtaç ailelere kuru gıda yardımları, muhtaç ve engelli kişilere muhtaç maaşı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs şeklinde hayır hizmetlerini gerçekleştirdiklerini aktaran Yıldıran, çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.




YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.