Hatay

2. Ulusal İpek Baharı Festivali

11:52 05 Mayıs 2018
2. Ulusal İpek Baharı Festivali

Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği işbirliğiyle ilçede düzenlenen "2.Ulusal İpek Baharı Festivali" başladı.

Samandağ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Deniz sitesi önünde bando eşliğinde Hızır Park'a kadar yapılan yürüyüşle başlayan festivale Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile çok sayıda davetli katıldı.

Hızır Park alanında festivalin açılış kurdelesi kesildi. Ardından gezilen stantlarda sergilenen kadınların el emeği, göz nuru ürünler büyük beğeni topladı.

Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Bu koleksiyonlar tüm insanlığın ortak değeri olması hasebiyle sergilere dökülür ve oralarda teşhir edilir. Bu memleket bana göre koleksiyondur. Samandağ da bu koleksiyonun nadide parçalarından bir tanesidir. Bu nadide parçanın kıymetini bilmenizi ve ona cani yürekten sahip çıkmanızı istiyoruz, bekliyoruz." diye konuştu.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de İpek baharının Samandağ için bir festival olmasının ötesinde bir bayram geleneği olduğunu söyledi.

İpeği önemli ve değerli kılan pek çok husus arasında kadın emeğini özellikle vurgulamak istediğini aktaran Nehir, "İpeğe anlam katan da yine kadındır. Zarafetin, inceliğin, güzelliğin, estetiğin olduğu yerde kadın vardır, kadın bakış açısı vardır ve kadın emeği vardır. Sınırsız emekleriyle hayata değer katan, anlam katan, güzellik ve incelik katan tüm kadınlara selam olsun. Bahar da ipek de ancak kadınla anlamlı, kadınla güzel. Yerel yönetimlerin kırsal kalkınmada üstlenmesi gereken role örnek teşkil edecek bir adım attık." dedi.

Çeşitli sanatçıların konserleriyle devam eden festival, yarın sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.