Hatay

Hatay'da TÜBİTAK bilim fuarları açıldı

11:48 11 Mayıs 2018
Hatay'da TÜBİTAK bilim fuarları açıldı

Antakya Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yayladağı Şehit İbrahim Ballı İmam Hatip Orta Okulunda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Antakya Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesindeki fuarda konuşan Okul Müdürü Firdevs Kılınç, 36 ülkenin Kur'an-ı Kerim mealinin bulunduğu kütüphanenin ve Hatay'ın minyatür eserlerinin de yer aldığı sergiye büyük emek harcadıklarını belirterek, zeytin yağının saf zeytin yağı olduğunu belirleyen bir fizik projesinin de TÜBİTAK bölge fuarında sergilenmeye hak kazandığını dile getirdi.

Öğrencilerin 32 TÜBİTAK projesi ile fuara katıldıklarını kaydeden Kılınç, "Her dersten 4 projemiz var. Okulumuzu her alanda sadece ilimizin değil, Türkiye'nin en gözde okulu yapmak için uğraş halindeyiz." dedi.

Emeği geçenlere plaketlerin verildiği fuar, mehter takımı gösterisi ve ikramlarla son buldu.

- Yayladağı

Yayladağı İmam Hatip Orta Okulu çok amaçlı salonundaki fuarın açılışını ise Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk gerçekleştirdi.

Yüce, yaptığı konuşmada, ilçede bilime gösterilen ilginin her geçen gün artıyor olmasının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini vurgulayarak, bilimi her daim destekleyeceklerini ifade etti.

Yüce ve Öztürk, fuarı gezerek öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Fuarın iki gün açık kalacağı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.