Hatay

Kore gazilerinin savaş yılları belgeselle anlatıldı

15:05 28 Mayıs 2018
Kore gazilerinin savaş yılları belgeselle anlatıldı

Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi tarafından ilçede yaşayan Kore gazilerinin yaşamları "Altınözü’nde Kore'nin Son Tanıkları" adlı belgeselle anlatıldı.

Altınözü ilçesinde hayatta olan 5 Kore gazisinin savaş yıllarında yaşadıklarına yer verildiği belgeselin ilk gösterimi 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda gerçekleştirildi.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, yaptığı yazılı açıklamada, ilçelerindeki 38 gazinin 31'inin Kore gazisi olduğunu ancak bunlardan 4'ünün hayatta kaldığını belirtti.

Kurtuluş Savaşı'ndan, bugün hayatta olan hiçbir gazilerinin bulunmadığını ifade eden Uygur, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en yaşlı gazileri Kore gazilerimizdir. Altınözü ilçemizde göreve başladığımda 8 Kore gazimiz bulunmaktaydı. Kore gazilerimizin yaşları 90'lı yaşlara dayandılar. Altınözü'nde 'Kore'nin Son Tanıkları' adlı belgeseli yapmak için, Belediye Başkanımız sayın Rıfat Sarı ile istişareler sonucu ilçemizde yaşayan Kore'nin son tanıkları olan gazilerimiz ile belgesel filmi yapma kararını aldık. Altınözü Kaymakamlığımız ev sahipliğinde, 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda ilk gösterimi yapıldı. Vatanımızın huzur ve güvenliği için canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.