Hatay

AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler:

20:26 26 Haziran 2018
AK Parti Hatay Ä°l BaÅŸkanı Ä°brahim Güler:

AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, "Cumhur İttifakı olarak Hatay’da çıkarmış olduğumuz 6 milletvekilliğinin ittifakı oluşturan partiler arasındaki dağılımı bizim için tali bir konudur. Asıl olan, ittifakın Hatay’daki tartışmasız galibiyetinin mutluluğunu yaşamaktır." dedi.

Güler, partisinin milletvekilleri, belediye başkanları ve milletvekili adaylarıyla il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, seçimlerin huzur, barış ve güven ortamında gerçekleştiğini söyledi.

Yurt dışında kullanılan oyların eklenmesiyle birçok ilde vekil dağılımlarında değişiklik olduğuna dikkati çeken Güler, şunları kaydetti:

"Siyasi partiler, ilçe, il ve ülke bazında ortaya çıkan oy tablosuna yasal olarak itiraz hakkına sahiptir. AK Parti Hatay İl Başkanlığı olarak maddi hata, toplama hatası, sandık sonuç tutanakları ile birleştirme tutanakları arasındaki farkları inceleyip birkaç ilçede sandık bazında yeniden sayım taleplerimizi gerçekleştirdik. MHP'li arkadaşlarımızın da bu yöndeki itirazlarını gerçekleştirdiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Milli iradenin ve seçmen tercihlerinin Hatay'da tam manada ortaya çıkabilmesi için yapılan tüm itirazların dikkatle inceleneceğine inanıyoruz."

AK Parti olarak cumhur ittifakına büyük önem verdiklerine işaret eden Güler, teşkilat olarak siyasi partilerin yaptıkları ve yapacakları tüm itirazların hakkaniyetli bir şekilde sonuçlandırılmasının takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Güler, "Cumhur İttifakı olarak Hatay'da çıkarmış olduğumuz 6 milletvekilliğinin ittifakı oluşturan partiler arasındaki dağılımı bizim için tali bir konudur. Asıl olan, ittifakın Hatay’daki tartışmasız galibiyetinin mutluluğunu yaşamaktır." ifadelerini kullandı.

Hatay'da kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'den 5, CHP'den 4, MHP ve HDP'den de birer milletvekili seçilmişti.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.