Hatay

Elektrik direği leyleklere yuva oldu

17:20 27 Haziran 2018
Elektrik direği leyleklere yuva oldu

Hatay'ın Hassa ilçesinde bir mahalleye enerji veren elektrik direği, leyleklerin yuvası haline geldi.

Göçmen leylekler, Suriye sınırına yakın noktada bulanan Haydarlar Mahallesi'ne enerji veren bir elektrik direğine 7 yıldır yuva kuruyor.

Her yıl iki kişilik aile olarak mahalleye gelen leylekler, yavruluyor, çoğalıyor ve göç zamanı ailecek yeniden mahalleden ayrılıyor.

Mahalle sakinlerinden Halil Haydaroğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, leyleklerin yılardır mahallerine geldiklerini söyledi.

Leyleklerin her yıl mart ayında geldiklerini ve 3-4 ay boyunca misafir ettiklerini ifade eden Haydaroğulları, şöyle devam etti:

"Leyleklerimiz yıllardır buraya mart ayında geliyorlar. İlk olarak yaklaşık 10 gün önce erkek olan leylek geliyor. Burada yuvanın eksiğini tamamlıyor. Dişi leylek geldiği zaman yuvası hazır oluyor. Yaklaşık 3-4 ay boyunca burada kalıyorlar. Burada yavruları doğuyor. Bu hayvanlar 7 yıldır buraya gelip aynı yere elektrik direğinin üstüne yuvalarını yapıyorlar. Mahallemize bir renk katıyor. Onlar bizi seviyor. Biz de onları seviyoruz. Elimizden geldiğince onları korumaya çalışıyoruz. Şuan leyleklerimiz 7 kişilik bir aile. Ağustos ayında tekrar buradan göçüyorlar. Seneye mart ayında tekrar gelirler."

- "En yakın komşum leylekler"

Mahalle sakinlerinden Murat Gökşen de en yakın komşularının leylekler olduğunu kaydetti.

Elektrik görevlilerinin kablolara zarar vereceği gerekçesiyle leyleklerin yuvalarını sökmek istediklerini fakat kendisinin buna izin vermediğini belirten Gökşen, "Yetkililerle görüşüp, elektrik kablolarına başka bir noktadan çektik. Leyleklerin yuvasını koruduk. Mahalleden biri gibi oldular." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.