Hatay

Hatay'da mahalleliden "su eylemi"

14:11 31 Ağustos 2018
Hatay'da mahalleliden "su eylemi"

Samandağ ilçesi Koyunoğlu Mahallesi sakinleri, su sıkıntısı yaşadıkları iddiasıyla oturma eylemi gerçekleştirdi.

Samandağ ilçesine bağlı mahallenin meydanındaki çeşmenin önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki boş şişelerle bir süre oturma eylemi yaptı.

Daha sonra Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) tarafından yaptırılan çeşme önünde sıraya giren gruptakiler, şişelere su doldurdu.

Grup adına açıklama yapan 60 yaşındaki Nasrettin Açıkyol, mahallelerinin Antakya kent merkezine 10, Samandağ ilçe merkezine ise 5 kilometre mesafede olduğunu vurguladı.

Mahallenin Samandağ-Antakya karayolu üzerinde olduğunu belirten Açıkyol, şöyle devam etti:

"Mahallenin ortasına getirilen bir su var. O da çok az akıyor. Onun sırasına giriyoruz. Bu su da bazen 10 gün gelmiyor. Birbirimize giriyoruz. Mahallemizde yaklaşık 6 bin kişi yaşıyor. Kendimi bildim bileli sorunu yaşıyoruz. Su için komşularımızla kavga ediyoruz. Yıl 2018 olmuş, biz halen evimize taşıma su götürüyoruz. Nerede yaşıyoruz? Halen içme suyu şebeke hattımız yok."

Açıkyol, mahalle meydanında bulunan çeşmeden su aktığı zaman hortumlarla depoları doldurarak ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını anlatarak, sorunun biran önce giderilmesini istedi.

Mahalle sakinlerinden Gazali Açıkyol da mahallede kendisini bildi bileli su sıkıntısı olduğunu kaydetti.

Her gün su kavgası yaşadıklarını belirten Açıkyol, "Suyu, mahalle ortasına gelen bir çeşmeden almaya çalışıyoruz. İnsanların hepsi susuz olduğundan, gece gündüz sırada bekliyoruz. Bazen kavgalar oluyor. Bazen 4 gün, bazen 15 gün su gelmiyor. Yazık bu insanlara, çamaşırlar, bulaşıklar ortada kaldı." diye konuştu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.