Hatay

Tarihi Muratpaşa Köprüsü restore edildi

14:52 20 Eylül 2018
Tarihi Muratpaşa Köprüsü restore edildi

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 16. Yüzyılda Canpolatoğlu isyanını bastırmak için Amik Gölü üzerine Sadrazam Kuyucu Muratpaşa tarafından yaptırtılan tarihi köprü, karayolları tarafından restore edildi.

Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde 16. Yüzyıldan günümüze kalan Muratpaşa Mahallesindeki tarihi Muratpaşa Köprüsü'nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Muratpaşa Mahallesi Muhtarı Hasan Donat, AA muhabirine, Muratpaşa Köprüsünün Kuyucu Murat Paşa tarafından yaptırıldığını hatırlattı.

Bölgenin daha önceleri göl olduğunu belirten Donat, şöyle konuştu:

"İki ayrı parça halindeki tarihi köprümüz, toplam 200 metre uzunluğunda 7 metre genişliğinde ve 16 gözden oluşuyor. Daha önceden burası Amik Gölü olduğu için buraların tamamı suyun altındaydı. Zamanın şartlarında bir köprü yapılarak gölün ve dere yataklarının, taşkınları daha kolay geçmek için bu köprü yapılmış. Burası 2018 yılı başında 6 milyon lira civarı bir rakamla 6-7 ay gibi bir sürede tamamlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kendi bütçesiyle yapılan tarihi köprünün mahallelerine ayrı bir güzellik ve görünüm kattığını belirten Donat, köprünün doku yapısını bozmadan eski şeklinin korunarak yapıldığı için mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.