Hatay

Patlayan trafonun yüksek gerilim kabloları yola düştü

11:01 26 Eylül 2018
Patlayan trafonun yüksek gerilim kabloları yola düştü

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki bir mahalleden geçen yüksek gerilim hattının kopan kabloları, yola ve bazı evlerin üzerine düştü.

İddiaya göre, Narlıca Mahallesi 322. Sokak'tan geçen yüksek gerilim hattının kabloları, gece saatlerinde trafoda yaşanan patlama nedeniyle koptu.

Kopan kabloların, mahallenin ortasındaki yola ve bazı evlerin üzerine düştüğü gözlendi.

Vatandaşlar, yaşanan trafo patlaması nedeniyle de bazı evlerin prizlerinin yandığını, elektrikli eşyalarında zarar gördüğünü öne sürdü.

Prizlerden çıkan kıvılcım nedeniyle bazı eşyalarının zarar gördüğünü kaydeden mahalle sakinlerinden Mevlüt Gündoğdu, AA muhabirine, sabah ezanından önce mahallede büyük bir patlama olduğunu söyledi.

Patlamaların yüksek gerilim hattından kaynaklandığını ve mahallelerinde yüksek gerilim hattı istemediklerini kaydeden Gündoğdu, "Yüksek gerilim hattının kaldırılmasını istedik kimse dinlemedi, yüksek gerilim hattının telleri birbirine değiyor, böylece trafoyu patlatıyor. Mahalle yandıktan sonra ne işe yarar." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Fırat Dağlı da yetkililerin ilgisiz olduğunu ve mahallece mağdur olduklarını iddia etti.

Daha önce de birçok kez aynı sorunu yaşadıklarını ve kopan kabloların mahallenin yukarısındaki dağlık alanı yaktığını aktaran Dağlı, "Evlerin prizleri hep patladı, 'yenileyeceğiz' diyorlar ama yapmıyorlar. Onarıyorlar ama tekrar patlıyor. Aylardır bu sorunu yaşıyoruz, ihbar ediyoruz ancak onarıp gidiyorlar, kablolar yerde olduğu halde elektrik veriliyor, öğrenciler geçiyor bu yoldan." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.