Hatay

Hatay'da "Kod Yazıyorum Madde Bağımlılığını Yeniyorum" Projesi

16:04 03 Ekim 2018
Hatay'da "Kod Yazıyorum Madde Bağımlılığını Yeniyorum" Projesi

Hatay'da, "Kod Yazıyorum Madde Bağımlılığını Yeniyorum" adlı proje hayata geçirildi.

Antakya ilçesinde İçişleri Bakanlığı ve DOM Gençleri Koruma Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen projede, tespit edilen 100 madde bağımlısı çocuğun topluma kazandırılması ve bağımlılıktan kurtarılmasına çalışılıyor.

Dernek Başkanı Çetin Teke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antakya'da Emek, Altınçay, Saraykent ve Aksaray mahallelerinde tespit ettikleri madde bağımlısı çocukları saplandıkları bataklıktan kurtarmak için gayret gösterdiklerini belirtti.

Teke, projeyle çocukların keyifli vakit geçirmesini ve meslek edinmesini sağladıklarını, böylece madde bağımlılığı riskini düşürmeye çalıştıklarını kaydetti.

Çocukların proje sayesinde daha analitik, mantıklı ve bilimsel düşünmeye başladığının altını çizen Teke, şöyle devam etti:

"İçişleri Bakanlığımızla hazırladığımız 'Kod Yazıyorum Madde Bağımlılığını Yeniyorum' projesiyle amacımız madde bağımlısı çocuklarımızı topluma kazandırmak. Bu çocuklarımıza ayrıca satranç, tenis oynatıyoruz ve havuza götürüyoruz. Gücümüzün yettiği kadar çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Kursa gelen çocuklar bizlere teşekkür ediyor. Projeden memnun olduklarını söylüyorlar."

- 20 çocuk kurtarıldı

Proje Koordinatörü Gökhan Kuyumcu da 6 ay sürecek projeyle tespit ettikleri alkol, sigara ve madde bağımlısı çocukları alışkanlıklarından kurtarmak ve onlara güzel bir gelecek hazırlamak istediklerini belirtti.

Uyuşturucu madde, alkol ve sigara kullandığı tespit edilen 100 çocuktan 20'sini kurtardıklarını aktaran Kuyumcu, "En büyük amacımız çocukları madde bağımlılığından kurtarmak. Daha sonra okullaşma oranını takip etmek, boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak ve onları topluma kazandırmak." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.