Hatay

Minik öğrencilere şehitlik ve gaziliğin önemi anlatıldı

16:24 03 Ekim 2018
Minik öğrencilere şehitlik ve gaziliğin önemi anlatıldı

Hatay'da bir okulda idareci ve öğretmenler, minik öğrencilere şehitliğin ve gaziliğin önemini aşılamak için çocukları gazi, şehit yakını ve jandarma ile bir araya getirdi.

Hassa ilçesindeki Akbez Salmanuşağı İlkokulunda görev yapan idareci ve öğretmenler, minik öğrencilere şehitlik ve gaziliğin önemini daha iyi ve verimli bir şekilde anlatabilmek için çeşitli arayışlar içerisine girdi.

Gaziler, şehit yakınları ve Hassa İlçe Jandarma Komutanlığıyla irtibat kuran öğretmenler, okul bahçesinde öğrenci velilerinin de katıldığı bir program düzenlemeye karar verdi.

Geçen yıl Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı unsurlarınca "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma Operasyonu" kapsamında çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Veysel Şirin'in eşi Servet Şirin, öğrencilere yaptığı konuşmada, şehit eşi olmanın çok gurur verici olduğunu söyledi.

Şehit eşinden bahsederken duygulu anlar yaşayan Şirin, "Eşim vatanını, mesleğini seven, disiplinli bir askerdi. 'Eğitimde merhamet vatana ihanettir' diyen bir askerdi. Askerlik, dünyanın en zor ama en gurur verici mesleği. Biz bu mesleğinin gurur verici olduğunu eşim hayattayken de yaşadık, o yanımızda yokken de yaşadık, yaşıyoruz. Eşim bize çok şerefli, gururlu ve onurlu hediye bıraktı da gitti. Gençlere tavsiyem asker olmalılar. O üniformanın gururu yeter." diye konuştu.

1998 yılında terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada yaralanarak gazi olan Fatih Demir de gaziliğin gurur verici olduğunu ancak şehitliğin daha gurur verici olduğunu kaydetti.

Gaziliğin öneminden bahsederken duygulu anlar yaşayan güneydoğu gazisi Ertan Karaveli, vatanı korumanın çok güzel ve onurlu bir duygu olduğunu aktardı.

Gazi ve şehit yakınlarının konuşmaları esnasında okul bahçesinde güvenliği sağlayan Hassa İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personel ve erlerin duygulu anlar yaşadığı gözlendi.

Konuşmaların ardından minik öğrencilere aralarında yerli üretim zırhlı Kobra-2 aracının da bulunduğu Hassa İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kullanılan araçlar tanıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.