Hatay

Hatay Devlet Hastanesi'nde ilk açık kalp ameliyatı yapıldı

12:22 15 Ekim 2018
Hatay Devlet Hastanesi'nde ilk açık kalp ameliyatı yapıldı

Hatay Devlet Hastanesi'nde ilk açık kalp ameliyatı gerçekleştirildiği bildirildi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Hatay Devlet Hastanesinde 2018 Ocak ayında Koroner Anjiyografi ünitesinin hizmete girmesi ile kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde nitelik ve ivme kazandığı belirtildi.

Açıklamada, Hatay Devlet Hastanesine göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile başvuran 62 ve 64 yaşlarındaki iki erkek hasta için yapılan tetkik ve incelemeler sonucunda koroner arter hastalığı tanısı konulduğu, hastaların açık kalp cerrahisi yöntemi ile by-pass operasyonu gerçekleştirilmesine karar verildiği kaydedildi.

Kurumlararası koordinasyon ile Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) ekibinin danışmanlığı ve katılımıyla hastalara by-pass ameliyatı planlandığı ve ameliyatların Prof. Dr. Hasan Sunar eşliğinde, hastanenin KVC uzmanları Opr. Dr. Mahmut Kış ve Opr. Dr. İlker Dal tarafından başarıyla gerçekleştirildiği aktarıldı.

Hastaların operasyon sonrası yoğun bakım takibinin ardından Kardiyovasküler Cerrahi servisinde takibe alındığı ve herhangi bir komplikasyon gelişmeyen hastaların, kontrolleri planlanarak taburcu edildiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, yazılı açıklamasında Türkiye'de olduğu gibi Hatay'da sağlık alanında büyük başarılar ve ilerlemeler olduğuna dikkat çekti.

Yılmaz, ilk açık kalp ameliyatını başarıyla gerçekleştiren meslektaşlarına ve ekibine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.