Hatay

Afrin'in yaralarını Hataylı öğrenciler sarıyor

11:08 12 Şubat 2019
Afrin'in yaralarını Hataylı öğrenciler sarıyor

OZAN EFEOĞLU/ÖMER KOPARAN - Hatay'daki Payas Meslek ve Teknik Lisesi öğrencileri okullarında ürettikleri temizlik ve inşaat malzemeleriyle terörden arındırılan Afrin'deki okul ve kurumların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Lisenin okul idarecileri ve öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'yla terörden arındırılan Afrin'deki okul ve kamu kurumlarının ihtiyaçlarının olduğunu öğrenince kolları sıvadı.

Afrin'deki okullar ve kamu kurumlarının ihtiyacı için çalışma başlatılan okulda, su ve mazot deposundan sıra ve masaya, temizlik malzemesinden kapı ve pencereye kadar birçok temel ihtiyaç üretildi. Tamamı öğrenciler tarafından okul atölyesinde üretilen malzemeler, Payas Kaymakamlığı koordinesinde Afrin'e gönderildi.

Okul Müdürü Ali Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en büyük hayallerinin üreten bir okul olmak olduğunu belirterek uzun süren çalışmalar sonucu bu hayallerine ulaştıklarını ve okulun tüm bölümlerinde aktif üretim yapıldığını söyledi.

Afrin'deki okul ve kamu kurumlarının eksiklerini öğrendiklerinde yardım eli uzatmak istediklerini aktaran Polat, "Öğrencilerimiz ve eğitmenlerimizle oradaki okulların ve kurumların temizlik ve demirbaş ihtiyacını karşılamak için harekete geçtik. Şu an bir bölümünü karşıladık, karşılamaya da devam edeceğiz. Eğitimciler olarak oradaki öğrencilerin de üşümesini istemeyiz. Okulların en iyi şekilde olması prensibiyle çalıştık." dedi.

Polat, bazı usta eğitmenlerin Afrin'e giderek oradaki kapı, pencere gibi malzemelerin tamirat çalışmalarına da katıldığını anlatarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Lisenin Müdür Yardımcısı Murat Turan da bölgeye şu ana kadar tamamı kendi üretimleri olan temizlik ürünü, boya, kapı, pencere, sıra, masa su ve mazot deposu gönderdiklerini dile getirdi.

Eylül ayında başladıkları çalışmalarda şu ana kadar 8 tıra yakın malzeme gönderdiklerini ifade eden Turan, mazlum çocukların eğitimine katkı sundukları için mutlu olduklarına dikkati çekti.

Öğrencilerden Semih Özkaya da okulda hem öğrendiklerini hem de ürettiklerini vurgulayarak üretimin anlamlı bir işte kullanılmasının ise ayrı bir mutluluk sağladığını bildirdi.

Mazlumlara yardım etmenin kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Özkaya, "Oradaki öğrenciler için çalışmak için büyük bir onur. Katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize. Orada da bizim gibi öğrenciler var. O mazlumlar için bir şeyler yapabilmek çok önemli. Bu bizim için şereftir, gururdur." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.