Hatay

Bana eski güzelliğimi verebilecekler mi?

08:01 09 Ocak 2020 38 Yorum Var
Bana eski güzelliğimi verebilecekler mi?

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Berfin Özek (20), asit türü sıvı atarak yüzünün bir bölümünün yanmasına, sağ gözünü de kaybetmesine neden olan eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik'e (23), 'kasten yaralama' suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına verilmesine itiraz edeceklerini söyledi. Özek, "Bana eski güzelliğimi verebilecekler mi?" dedi.

İskenderun'un Buluttepe Mahallesi 390 Sokak'ta 15 Ocak'ta, dershaneden çıkıp evine giden Berfin Özek'in yolu, eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik tarafından kesildi. Çeltik, Berfin Özek'in yüzüne asit benzeri sıvı atıp, kaçtı. Berfin, çağırılan sağlık ekiplerince İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalesinin ardından da Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yüzünde yanıklar oluşan Berfin Özek, Yanık Ünitesi'nde tedaviye alındı. Berfin, gördüğü uzun tedavinin ardından taburcu oldu ancak yüzünde ağır yanık izleri kaldı. Bodrum'da tedaviye alınan Özek, sağ gözünü kaybetti, geçirdiği ameliyat ile göz kapakları ve dudağı yeniden yapıldı.

'Kasten yaralama' suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası

Saldırının ardından tutuklanan Casim Ozan Çeltik hakkında, yargılandığı İskenderun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, iddianameyi 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla hazırlayan savcı, yeni mütalaasında 'öldürme kastının olmadığına' dair hukuki değerlendirme yaptı. Çeltik'in 'kasten yaralama' suçundan ceza alması talep edildi. İskenderun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada, mahkeme heyeti tutuklu sanık Casim Ozan Çeltik'i 'kasten yaralama' suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

''Dünyanın güzelliklerini göremiyorum''

Casim Ozan Çeltik'e verilen cezayı yetersiz bulan Berfin Özek, ceza karşısında çok bunaldığını ve kendine gelemediğini söyledi. Deniz havası almak için sahile çıkan Özek, "Sahilde arkadaşı ile dolaşarak dinlenmeye çalışıyorum ama dünyanın güzelliklerini göremiyorum" dedi. Her an başına bir şey gelebilecek korkusu içerisinde yaşadığını ve dışarıya yanında biri olmadan çıkamadığını anlatan Berfin Özek, şunları söyledi:

"Verilen ceza çok kısa bir süre benim acılarıma eş değer mi? Sorarım size benim acılarıma eş değer mi? Biz o kadar acı çektik. O kadar kıvrandım, gözlerim görmüyor, yemek yiyemiyor, nefes alamıyordum. Hatta konuşamıyordum. Davanın peşini bırakmayacak. Benim eski güzelliğimi bana verebilecekler mi ? Hayır. Gözlerim gitti, gözlerim görmüyor. Bir gözüm yüzde 30 görüyor. Bulanık görüyorum, kitap okuyamıyorum, uzağı seçemiyorum."

Özek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın olayın olduğu ilk günden bu yana kendisiyle yakından ilgilendiğini, İskenderun Kadın Platformu'nun hiçbir zaman kendini yalnız bırakmadığını belirterek teşekkür etti.

Bakan Selçuk'tan sanığa verilen cezaya tepki

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 19 yaşındaki Berfin Özek'in yüzüne asit dökerek sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümünün yanmasına neden olan sanığa verilen cezaya tepki gösterdi.

Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Berfin Özek’in maruz kaldığı saldırının davasında "kasten yaralama" suçundan ceza verilmesinin kamu vicdanını yaralayacağına inandıklarını belirtti.

Bakan Selçuk, söz konusu karara karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırma istemiyle istinaf yoluna başvuracaklarını bildirdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 19 yaşındaki Berfin Özek'in yüzüne asit dökerek sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümünün yanmasına neden olan sanık Ozan Çeltik, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, 12 yıl 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

YORUMLAR

38 Yorum Var
  • Vatan evladı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu cezayla ne vicdanı rahatlatırsınız ne de kızı yüzünü verirsiniz bu nasıl kanun bu mahluk için cezalar yetmez
    Cevapla
  • kartal 1 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın Selçuk böyle yapacağına kanunları değiştirip kesin ve net cezalar çıksa daha iyi olmaz mı siz bu şekilde takipçi oluyor sunuz çok güzel ancak takipçisi olmayan bir sürü mağdur insan var en güzeli kanunları değiştirin cezalar kesin ve net olsun
    Cevapla
  • önkonyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Canilik bunun adı. karar veren hakimler vicdani rahatmi
    Cevapla
  • SİNAN DURMUŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasretdin Hocanın dediği gibi damdan düşen biri lazım. Allahın cc adaleti lazım. Göze göz gişe diş. Hakimler bu acıları yaşamamış insanlar. Şimdi o hakimin çocuğunu böyle yapsalar ağırlaştırılmış müebbet verirlerdi. Halktan biri olunca üstün körü 3-5 sene yat çık.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    bunu apanında bu cezayı böyle vereninde allah heyjmle bilirse öyle yapsın....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.