Hatay

Haberi duyan Hatay’a koştu, gördükleri manzara karşısında şok oldular

11:30 11 Ekim 2021 2 Yorum Var
Haberi duyan Hatay’a koştu, gördükleri manzara karşısında şok oldular

Türkiye'de ilk defa Kara Taşkuşu'nun görüntülendiği Mileyha sulak alanına akın eden kuş gözlemcileri gördükleri çöp ve moloz yığınları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde fotoğraflanan Kara Taşkuşu'nun ilk defa görülmesi heyecana yol açtı. Çok sayıda kuş gözlemcisi, Kara Taşkuşu'nun fotoğraflamak için bölgeye akın etti. Gelen kuş gözlemcileri kuşun görüldüğü yerlere moloz döküldüğünü görünce şoka uğradılar.  

TÜRKİYE'NİN KUŞ TÜRÜ LİSTESİNDEKİ SAYISI 492'A ÇIKTI

Milleyha sulak alanında görülen ve kayıtlara giren Kara Taşkuşu ile, Türkiye'nin kuş türü listesindeki sayısı 492'a, Milleyha'da ise 287'ye çıktı. Hakkari'den gelen kuş gözlemcisi Emrah Kayhan, "Kara Taşkuşu'nun Hatay'da görüldüğünü duyunca bin kilometrelik yolu göze alarak buraya geldik. Ama maalesef burada çöpler var. Dün burada çöp yokmuş. Bu üzücü gerçekten kuşu bulamadık hala arıyoruz. Burayı böyle beklemiyordum her yer çöp ve moloz dolu" diye konuştu.

“BU ŞEKİLDE OLMASI ÇOK ÜZÜCÜ”

Gaziantep'ten gelen kuş gözlemcisi Tuğçe Demirci ise Kara Taşkuşu'nu görmeye geldiğini belirterek, "Dün burada görüldü. Çevre hukuku ile ilgileniyorum bir yandan kuş gözlemiyle ilgileniyorum. Milleyha çok güzel bir yer ama bu alanın bu şekilde olması çok üzücü" dedi.

OLMAMASI EKSİKLİK

Ankara'dan gelen kuş gözlemcisi Ferit Başbuğ ise, "Bu yıl buraya dördüncü gelişimiz burası çok güzel. Kuş cenneti ama ne yazık ki her geldiğimiz zaman buraya daha fazla çöp ve daha fazla moloz ile karşılıyoruz. Gittiğimiz çoğu sulak alanda kuş gözlem kulesi mevcut ancak böyle bir yerde kuş gözlem kulesinin olmaması ayrı bir eksiklik" şeklinde konuştu.

Gaziantep'ten gelen kuş gözlemcisi Ünal Kurçak ise, "Burası çok güzel bir yer. Türkiye'nin en önemli yerlerinden bir tanesi ve her geldiğimde maalesef böyle kirlilik ile karşılaşıyorum" dedi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • ABDUL LİBYA 2 yıl önce Şikayet Et
    Temizlik Şirket işini Düzgün Yapmıyor/ Bazı Mikrop İnsanlarda Bilerek Atıyor Çöpünü. Dilerim Elleri Kırılır ,,
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    adaletin olmadığı az gelişmiş 3. dünya ülkelerinde bu tür olaylar normal karşılanır
    Cevapla
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaksız çöp imha ihalesi kokuyor orası,ihaleyi alan firmada,'talimata uygun ayrıştırıp imha ettim ''deyip,gidip çöpleri oraya dökmüş belli,paraları da paylaşmışlardır.Bir kısmı bu tarafta ,çoğu öbür tarafta ebedi olarak fitir fitir burunlarından gelecek.!
    Cevapla
  • Hasan yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Çöp dökmek çok yanlış bir davranış, lakin çöpü kuralına göre gideceği yere bırakmalı. Madem orası kuşların uğradığı bir süre eğleştiği bir yerse, yiyeceği gıdalardan artan yemeklerden bırakılabilir. Yemeği bırakıp kabını poşetini orada bırakmayıp çöp konteyneri ne bırakmalı, böylece hem kuşlar istifade eder, hem çevre kirlenmez, hem geri dönüşüm de sağlanmış olur. Buna milletce insan ca uyalım lütfen.
    Cevapla
  • okan 2 yıl önce Şikayet Et
    hatayı chp yönettiği için normaldir,hiçbir yerinde hizmet yok, klasik chp yönetimi
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yaparken bir siyasi partiyi eleştirmeden geçemeyen insanlar bence taraflı ve sadece elektriği olsun diye yazıyorsa bence bu güller de bu bir kayıptır eleştirecek sen kardeşim belediyeye eleştir insanları eleştir CHP ile ne alaka Yeter artık arkadaşlar gerçekten yakışmıyor millet uzaya kadar çıktı biz hala partiler ile uğraşıyoruz eleştirmen gerekeni elektir kardeşim
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Chp işe yaramıyor.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.