Hatay

Hatay’da katarakt ameliyatı oldu, gözünü kaybetti!

14:49 12 Ağustos 2022 5 Yorum Var
Hatay’da katarakt ameliyatı oldu, gözünü kaybetti!

Hatay’da özel bir hastanede katarakt ameliyatı olan Ali Kirmit, sağ gözünün görme yetisini kaybettiği iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Merkez Defne ilçesine bağlı Turunçlu Mahallesi'nde ikamet eden Ali Kirmit (72), 4 Nisan’da sağ gözünde uzağı görememe şikayetiyle Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Burada Kirmit’e katarak ameliyatı olması gerektiği belirtildi. Ancak Antakya’daki Özel Yaşam Tıp Cerrahi Merkezi'nde iki defa katarak ameliyatı olan Ali Kirmit sağ gözünü kaybetti.

“GÖZÜM AMELİYATTAN SONRA GÖZÜM GÖRMEZ OLDU”

Ameliyattan sonra hastaneye kontrol amaçlı gittiklerini belirten Kirmit, "Benim gözümün iyileşmesi durumuyla ilgili hiçbir netice çıkmadı. 15 gün sonra başka bir hastaneye ve başka bir doktora gittiğimizde bize söylenen gözümün görme yetisini kaybettiğiydi. Bir önceki ameliyatı yapan doktorlar bana bir operasyon daha yapmamız gerektiğini ifade ettiler. Bu doktorlardan bir tanesi gözümün bu ikinci operasyondan sonra yüzde 95 göreceğinin umudunu bana verdi. Bana verilen yüzde 95 oranından bu ameliyat sonrasında sıfırla çıktık. Biz bu arada birçok hastane ve doktora gittik fakat bir netice alamadık. Gittiğimiz tüm doktorlar 'bu göz artık görmez' dedi ve bizi geri gönderdi. Daha önce gözüm görüyordu, ameliyattan sonra gözüm görmez oldu” dedi.

“OPERASYONUN BAŞARISIZ GEÇTİĞİNİ SÖYLEDİLER”

Özcan Kirmit de, babasının operasyondan sonra hiçbir şekilde göremediğini ifade etti. Hastane sürecini anlatan Özcan Kirmit, “Babamı 4 Nisan 2022 tarihinde Hatay Devlet Hastanesine göz polikliniğine muayeneye götürdüm. Babamın katarak ameliyatına ihtiyacı olduğunu ifade ettiler. Bunun üzerine hastanede ameliyat sırasının 2 ay gibi uzun bir süre olduğunu bize ilettiler. Özel bir hastaneye götürdüğümüz babama operasyon yapıldı. Burada yapılan operasyon başarısız geçti. 15 gün boyunca babamı kontrole götürdüm. Babamı bazen de Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesine de kontrol amaçlı götürdük. Ameliyatı yapan doktor operasyonun başarısız geçtiğini ve katarağın yere düştüğünü ve haberinin olmadığını ifade etti. Biz o günden sonra başka hastanelere gittik. Buralarda babamın gözü için artık geri dönüşü olmayacağını bize söylediler” diye konuştu.  

“ŞİKAYETTE BULUNDUK”

İlk ameliyatı yapan doktorun özel hastanede çalışan iki doktor arkadaşıyla birlikte kendilerine ikinci bir ameliyat gerektiğini söylediğini ifade eden Kirmit, “Biz de babamın gözü için iyi olacaksa operasyonu kabul ettik. İkinci operasyondan sonra 15 gün boyunca gözün görmediğini, operasyonun da başarısız geçtiğini bize bildirdiler. Biz de Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunduk. İşin adli tarafı 2 aydır devam ediyor. Bu operasyon yapılmadan önce babamın sıkıntılı gözü yakını görebiliyordu, uzağı da gözlük yardımıyla görebiliyordu. Önceleri araç kullanabiliyordu, şimdi araç kullanamıyor. Sosyal hayatında da kısıtlama oldu. Evden çıkamıyor. Babam şu an kör, bize yardımcı olun” diye konuştu.

Özel Yaşam Tıp Cerrahi Merkezi yönetimi ise, konunun yargıya taşındığını, şu an bir açıklama yapmayacaklarını bildirdi.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • Temel 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberin analizi: Her insan iyi muamele görüp özel olduğunu hissetmek istiyor. Özele de bu yüzden gidiyor zaten. Yoksa devlet hastaneleriyle kimsenin bir alıp veremediği yok. Kapital anlayışla kurulan özeller de meseleye operasyonel yaklaşınca ikinci ameliyatla körlük ortaya çıkıyor işte. Mesele yargıya taşındığı için sonuç olarak demem o ki: m=mc2:)
    Cevapla
  • Aslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben katarağın yakını ve uzağı eşit etkilediğini düşünüyordum şeffaflık kaybedilince eşit etkilenir sanırdım neyse 2 aycığı çok bulmuşlar ömrünün kalanından olmuş Allah reisden razı olsun gerçekten bende devlette ameliyat oldum herşey vardı özel gibi 5kuruşta ödemedim hata iş kaybı için para bile aldım geriye dr un ne kadar başarılı olacağı kalıyor oda devlet özel bağımsız ama ben devlet dr larına daha çok güveniyorum çünkü sürekli ameliyat yapıyorlar daha tecrübeliler haa güzel yüz iki izah yok orası ayrı
    Cevapla
  • irfan 69 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte dr. Lar yeni yasada bunun peşinde hata yaparsam hastaya zarar verirsem soruşturma olmasın ve o kanun geldi şimdi
    Cevapla
  • Metin Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir kanun yok, kanunu aç da oku anlayabiliyorsan..
    İlk beğenen sen ol
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan hata adamın gözüne kör olup dünyasının zindan olmasına mal oldu bilmiyorsan niye ameliyat ediyorsun be adam.
    Cevapla
  • Kerim Altanel 1 yıl önce Şikayet Et
    Gözle illgili hiç bir şey bilmiyorsan niye yorum yapıyorsun.?Doktorlar Tanrı değildir, ellerinden geleni yaparlar.Kaza ve Kader diye bir şey var..40 yıllık otobüs şöförü kaza yapıp ölen olunca, buna ehliyeti kim verdi, madem kaza yapıp öldürecektin niye otobüs sürdün diyormusun, y nasıl doktor olunduğunu bilmeyen ön yargılı insanlar..Kimde ne görüyorsan o aslında senin hayata bakış açındır...
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Be amca devlette muayene oluyosunda neden özelde ameliyat olursunuz ne yaptı ula bu devlet size ne yaptı? hem paranla hem canınla yandın.Devletin her imkanı profu var benim kardeşim 1000 e yakın ameliyat etti Allah a çok şükür herkes duacı devletimizin doktoru...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.