Hatay

Hatay'da böcek toplayan kişiye dudak uçuklatan ceza

14:51 22 Eylül 2022 8 Yorum Var
Hatay'da böcek toplayan kişiye dudak uçuklatan ceza

Hatay Arsuz'da yasa dışı bir şekilde böcek toplayan Macaristan uyruklu şahsa 109 bin lira para cezası kesildi.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Arsuz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Kale Mahallesi'nde yaya olarak yolda seyreden şüpheli şahsı durdurdu.

Macaristan uyruklu olduğu belirlenen Z.Z. (55) adlı şahsın sırt çantasında yapılan aramada, çanta içerisinde topladığı böcekleri saklamada kullandığı 5 adet camlı kafes ve 3 adet küçük ahşap sepet, 3 tüp kimyasal madde ile içerisinde böcek ve bitki bulunan 3 şişe sıvı, 1 adet fotoğraf makinesi, 1 adet kafa lambası, 1 adet el teleskobu ve 2 adet bıçak bulundu.

Araştırma izni olmadığı belirlenen Macaristan uyruklu Z.Z. biyoloji öğretmeni olduğunu böcekleri ülkesine götürüp inceleme yapmak üzere topladığını iddia etti.

Böcekler tekrar doğaya bırakılırken şahsa biyokaçakçılık kanununa muhalefet suçundan 109 bin lira ceza kesildi.

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    her bözekten bir çift almışsa parayı alıp böcekleri verseydiniz. kıymet bilenin elinde kalırsa bir gün ondan geri alabilirdik. 80li yıllarda malatyada bir yabancı ekip gece projektörle milyonlarca toplamıştı. böceği toplayanlar değil tarım zehiri bitirdi. şimdi böcek yokluğundan meyve olmuyor.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne ceza saçma diyen arkadaşlar. Aynı şeyi yurtdışında yap 1 milyondan aşağı ceza yemezsin. Bu böcekler çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Mesela silah olarak kullanılabilir. Lütfen böcek toplayan kişileri etrafınızda görürseniz polise/jandarmaya haber verin. Boş ver demeyin.
    Cevapla
  • ramazan arıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    böcekleri bitkileri hafife alan şahıslar var. Allahü Teala hiç bir şeyi sebepsiz yaratmadı. ekolojik dengemizin korunmasında hepsinin bir görevi var. ülkemiz bitki ve böcek bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden birisidir. elimizden geldiği kadar onlara saygı göstermeliyiz. onları yerli ve yabancı düşmanlarından korumaya çalışmalıyız. ekolojik dengeleri bozulan ülkeler buradan böceklerimizi kaçırıp orada üretiyorlar uyanık olun.
    Cevapla
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    her gün basıp öldürüyoruz bunlardan
    Cevapla
  • Asena 1 yıl önce Şikayet Et
    Alkollü araç kullananlar, drift atanlar, trafikte 120 ve üstü hız yapanlar, sinyal vermeyenlerede bu ceza YAZILSIN: TRAFİK RAHATLAR.
    Cevapla
  • alp 1 yıl önce Şikayet Et
    asena ne alaka ne içtin sen
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.