Iğdır

Iğdır'daki terör saldırısı

16:06 08 Eylül 2015
Iğdır'daki terör saldırısı

Dilucu Sınır Kapısı'nda çalışan memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda, şehit sayısının 13 olduğu ve olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişinin de yakalandığını bildirildi.

Iğdır Valiliğinden yapılan açıklamada, bu sabah saat 08.45 ile 09.00 arasında Iğdır-Aralık karayolu Çamurlu köyü mevkisinde, Dilucu Karahudut Kapısı'nda vatandaşlara hizmet veren polis memurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı 2 zırhlı araca terör örgütü mensupları tarafından bombalı saldırı yapıldığı hatırlatıldı.

Saldırılar sonucu 13 polisin şehit olduğu, bir özel hareket polis memurunun ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olay akabinde başlatılan operasyonda, olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişi yakalanmış ve operasyonlar devam etmektedir. Devletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden, görev yapan kahraman polislerimize yapılan bu hain saldırıyı esef ve şiddetle kınıyoruz. Şunu asla ve asla unutmayalım ki vatanımızı bölmeye, birlik ve beraberliğimizi yıkmaya hainlerin gücü yetmeyecektir. Bu vesileyle Iğdır halkı adına merhumlara Allah'tan rahmet acılı ailelerine ve yakınlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyoruz"

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.