Iğdır

Iğdır'daki terör saldırısına ilişkin iddialar

11:43 18 Eylül 2015
Iğdır'daki terör saldırısına ilişkin iddialar

Iğdır Emniyet Müdürlüğü, ilde meydana gelen ve 13 polisin şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısında, görevli personele zırhlı araç sağlanmadığı ve istihbarat zafiyeti olduğu iddialarını yalanladı. 

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 8 Eylül'deki terör saldırısına ilişkin bazı basın yayın organlarında, "görevli personele zırhlı araç sağlanmadığı ve istihbarat zafiyeti bulunduğu" iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacının ortaya çıktığı belirtildi. 

İddiaların asılsız olduğu, gerçek dışı ve itham edici  haberlerin topluma zarar verdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Haber içeriğinde yer alan iddialar, hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmamakta olup subjektif yorumlardır. Zira, konvoyda 2 shortland (özel harekat), 1 panzer (özel harekat) ve 1 midibüs olmak üzere toplam 4 zırhlı araç görev yapıyordu.

Teknik dinleme ve izlemeler de yasalar çerçevesinde uzman personel tarafından yapılmaktadır. Her konu ivedilikle, zamanında değerlendirilmekte ve ilgili birimlerle paylaşılmaktadır. TEM Şube Müdürlüğünde çalışan personel, terör branşlı olup görevi ile ilgili hizmet içi eğitimlerden geçirilmişlerdir. Bu bağlamda bir zafiyet söz konusu değildir. Tüm görevlendirmeler, yasal mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır."

Açıklamada, terör saldırısıyla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi. 

Iğdır'da, 8 Eylül Salı günü Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekiplerinin Hasanhan köyü mevkisinden geçişi sırasında, yol kenarına bırakılmış patlayıcı yüklü kamyonetin infilak ettirilmesi sonucu, 13 polis şehit olmuş, 1 polis yaralanmıştı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.