Iğdır

Tuzluca'da 4 dilde yazılan tabela

15:43 18 Eylül 2015
Tuzluca'da 4 dilde yazılan tabela

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinin giriş ve çıkışında tabelalara Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Ermenice, "Hoşgeldiniz" ve "Güle Güle" yazılmasına tepki gösterdi. 

Gülbey, Tuzluca ilçesine bağlı Gedikli köyünde yer alan şehitliği ziyaret ederek, dua okudu.

Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gülbey, şehitlikte Ermeniler tarafından katledilen Müslüman Türk ve Kürtlerin mezarlarının bulunduğunu belirtti. 

Tuzluca'nın 1915-1920 yıllarında Ermeni zulmünün en yoğun yaşandığı yerlerin başında yer aldığını ifade eden Gülbey, şunları kaydetti: 

"Tuzluca ilçemiz, Ermeni vahşetinin en şiddetlisini yaşamıştır. Ermeni Hınçak çeteleri, 1915-1920 yılları arasında Tuzluca'daki Müslüman halkı, Türk, Kürt diye ayırmadan sırf Müslüman oldukları için katletti. Türk, Kürt aşiretlerinin önde gelenleri katledilmiş, insanlarımız bu zulümden kurtulmak için evlerini ve bütün sahip oldukları mallarını geride bırakarak ilçeyi terk edip İran topraklarına sığınmışlardır."

Gülbey, bu tarihi gerçeklik dururken ilçe giriş ve çıkışına tabelalara Ermenice "Hoşgeldiniz" ve "Güle Güle" yazılmasının doğru olmadığını savundu. Gülbey, "İlçe girişine faşist Ermeni çetelerinin diliyle 'Hoşgeldiniz' ve 'Güle Güle' yazmak, (katledilen) o insanlarımıza saygısızlıktır" dedi. 

Dernek olarak yanlış buldukları bu uygulamaya karşı hukuk içinde mücadele vereceklerini dile getiren Gülbey, Başbakanlık ve Iğdır Valiliği'ne dilekçe vererek, uygulamaya ilişkin inceleme talep edeceklerini bildirdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.