Iğdır

Ankara'dan Iğdır'a "gönül köprüsü"

16:32 14 Aralık 2015
Ankara'dan Iğdır'a "gönül köprüsü"

Mamak Gülveren İlkokulu öğrencilerinin Iğdır'daki çocuklara gönderdiği, içerisinde bot, mont ve okul çantası bulunan hediye kolileri, törenle dağıtıldı

Iğdır ve Ankara çevre şehircilik il müdürlüklerinin "Kardeş Okul Projesi" kapsamında, Ankara'daki bir ilkokulun öğrencileri, Iğdır'daki yaşıtlarına bot, mont ve okul çantası hediye etti. 

Iğdır merkeze bağlı Küllük Köyü İlkokulu'nda, Mamak'taki Gülveren İlkokulu öğrencilerinin gönderdiği ve içinde kışlık bot, mont ve okul çantası bulunan hediye kolilerinin dağıtımı için tören yapıldı.

Törene katılan Vali Davut Haner, Iğdır'ın Türkiye'nin en doğusunda olduğunu hatırlattı. Gülveren İlkokulu öğrencilerine selam gönderen Haner, "Umarız ki bu çalışma, birçok okulumuza örnek olur. Ankara ve diğer illerdeki bütün okulların böylesi projelerde buluşması, öğrencilerin çevre bilinci açısından ve sosyal gelişimi için çok faydalı olacaktır. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum." 

Toplantıya 3G ile bağlanan Mamak Kaymakamı Ali Mantı da Ankara ve Iğdır arasında geliştirdikleri kardeşlik projesinin iki il arasındaki ilişkilere ve çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Konuşmaların protokol üyeleri, hediyeleri öğrencilere dağıttı.

Törene, Iğdır Çevre Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da katıldı. 

Geçen yıl, Iğdır'daki Pirli ve Küllük köyleri ilkokulları ile Mamak'taki Gülveren İlkokulu kardeş okul yapılmış, öğrencilerin de iletişime geçerek gönül köprüsü oluşturmaları sağlanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.