Iğdır

Türkiye teröre karşı tek vücut

18:44 15 Mart 2016
Türkiye teröre karşı tek vücut

Ankara'daki terör saldırısı, Iğdır ve Erzurum'un Oltu ilçesinde protesto edildi.

Iğdır'da, Kızılay Güvenpark'taki terör saldırısında şehit olan polis memuru Nevzat Alagöz'ün cenazesinin Karasu Camisi'nden alınarak, toprağa verilmek üzere Karakoyunlu ilçesine götürülmesinin ardından çoğunluğu öğrenci bir grup Şehitler Caddesi'nde toplandı. Vatandaşların da katıldığı topluluk, herhangi bir çağrı olmaksızın "teröre lanet yürüyüşü" düzenledi.

Türk bayrakları açan topluluk, "Kahrolsun PKK", "Ne mutlu Türküm diyene", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak, Zübeyde Hanım Bulvarı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sonunda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

- Oltu'da STK'lar "teröre lanet" için bir araya eldi

Erzurum'un Oltu ilçesinde de Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği öncülüğünde "teröre lanet yürüyüşü" yapıldı.

Sağlık-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Oltu Din Görevlileri Derneği, Şefkat Eli Derneğinin de destek verdiği yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Kale Meydanı'nda bir araya gelen Oltulular, terörü lanetleyen sloganlar atarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne kadar yürüdü.

İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kuruçay'ın emniyet müdürlüğü önünde karşıladığı topluluk, İstiklal Marşı okudu. Yürüyüşe katılan sendika temsilcileri, Emniyet Müdürü Kuruçay'a Türk bayrağı takdim etti.

Emniyetin önünden yeniden Kale Meydanı'na dönen grup, Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği Başkanı Hikmet Şahin'in buradaki basın açıklamasının ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.