Iğdır

Sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla yürüdüler

15:08 04 Kasım 2017
Sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla yürüdüler

Iğdır Dağcılık ve Bisiklet Kulübü sporcuları Iğdır Valiliği'nin katkılarıyla sağlık yaşama dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinesiyle Iğdır Vali Konağı önünde başlayan 6 kilometrelik yürüyüş, Iğdır Gençlik Merkezi önünde son buldu.

Her cumartesi yapılması planlanan proje kapsamında, bisiklet turu ve doğa yürüyüşleri de gerçekleştirilecek.

Yürüyüş sonunda gazetecilere açıklamada bulunan Iğdır Valisi Enver Ünlü, "Sağlıklı yaşama farkındalık oluşturmak adına, 'Sağlık İçin Harekete Geç' sloganıyla Iğdır’da böylesi bir etkinlik düzenledik." dedi.

Ünlü, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Sporcunun zekisini ve ahlaklısını severim' sözünden hareketle, buradan 7'den 70'e herkesle spor yapmayı planlıyoruz. Bunun Iğdır'da yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve inşallah geniş katılımlı kitlelerle yürüyüş ve spor faaliyetlerimiz devam edecektir. " ifadelerini kullandı.

Hafta sonları kentte birçok spor faaliyeti yapmayı planladıklarını ifade eden Vali Ünlü, "Cuma akşamları voleybol turnuvaları düzenleyeceğiz. Önümüzdeki ilkbaharda spor turnuvaları düzenleyeceğiz. İlimizde amatör spor kulüplerin geliştirilmesi için çalışmalar sürdüreceğiz. Hızlı üretilen ve hızlı tüketilen gıdalardan özellikle gençlerimizi uzak tutmamız lazım. Özellikle gençlerimize spor sevdirmemiz lazım. Bu manada yürüyüş, yapılacak en güzel spor. Gençlerimizi spora özendirmek için çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Bir sonraki faaliyetimiz bisikletle olacak. Dağcı ve bisikletçi kulüplerden de arkadaşlarımız aramızda, onlarla farklı güzergahlarda birçok etkinliklerimiz olacaktır." şeklinde konuştu.

Iğdır Dağcılık ve Bisiklet Kulüpleri sözcüsü Özer Gonca da bu faaliyetin Iğdır ve spor adına çok güzel ve önemli olduğunu belirtti.

Sağlıklı yaşam için yürüyüş, bisiklet, koşma ve dağcılığın çok önemli olduğuna dikkati çeken Gonca, "Biz doğa sporcuları olarak sürekli faaliyet sürdürüyoruz. Fakat bugün sayın valimiz ve Iğdır halkıyla böyle bir etkinlik yapmak daha da güzel oldu. Valimizden Iğdır'da bisiklet ve yürüyüş yolu yapılması sözünü aldık. Bunun da faaliyete geçmesi spor adına çok güzel olacaktır." dedi.

Öte yandan, Iğdır kent merkezinde proje kapsamında, bazı cadde ve sokaklarda bisiklet ve yürüyüş yolları yapılması planlandığı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.