Iğdır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Iğdır'da

15:16 12 Kasım 2017
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Iğdır'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu millet büyük bir millettir, bu millet güçsüzlüklere karşı duran, vicdanı olan, değerlerinden ayrılmayarak kendisini kanıtlamış bir millettir." dedi.

Bakan Soylu, Ağrı programının ardından helikopter ile geldiği Iğdır'daki 5. Hudut Alay Komutanlığında, Iğdır Valisi Enver Ünlü, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, birlik komutanları ve protokol üyelerince karşılandı.

Kentte bir süre önce hayatını kaybeden kanaat önderlerinden Cihangir Turan için oluşturulan taziye çadırına giden Soylu, Turan'ın ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Taziyede İl Müftüsü Cüneyt Kulaz'ın okuduğu dua sonrası bir konuşma yapan Soylu, bir halkı millet yapan unsurların birlik, beraberliğin yanı sıra acı tatlı olayların paylaşılması olduğunu söyledi.

Soylu, bu milletin büyük bir millet olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu millet büyük bir millettir, bu millet güçsüzlüklere karşı duran, vicdanı olan, değerlerinden ayrılmayarak kendisini kanıtlamış bir millettir. Allah hepinizden razı olsun. Bu acılar, zorluklar, sıkıntılar dostlarla atlatılır, onların selamlarıyla atlatılır. Siz de bunu bugün büyük asaletinizle ortaya koyuyorsunuz. Bizimi yapacağımız duadır. O duayla hem rahmete kavuşan Cihangir bey büyüğümüze hem de aslında kendimize yaptığımız bir duadır. Bu medeniyetin gereklerini ne kadar yerine getirirsek bizden sonra gelenler de bize aynısı yapacaktır. Eğer yapmazsak bizden sonra gelenlerde bizler aynısını yapacaktır."

Manevi değerlerin önemine de işaret eden Soylu, "Maneviyatını tamam kaybetmiş bir dünyada, geleneğine de göreneğine de sahip çıkan bir toplumuz." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, sabah saatlerinde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Jandarma Karakolunda askerlerle kahvaltıda bir araya geldiğini hatırlatarak, "Kahvaltıda askerlerimizin kahramanlıklarını dinledik. Gecenin bir yarısında sizin ve bizim rahat şekilde yaşayabilmemizi temin etmek için çaba ortaya koyan evlatlarımızı görev yaptıkları yerde ziyaret ettik." diye konuştu.

Ziyaret ettiği askerlere yanlarında olduklarını söylediğini aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"Onlara dedik ki bir yanımız hep sizlerle birliktedir. Öyle bir kahramanlık hikayeleri anlattılar ki anlattıkları altında hepimiz bir sorumluluk duyduk. İşte biz böyle büyük bir milletiz."

Kentte esnaf ziyaretinde bulunan Soylu, daha sonra Iğdır'dan ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.