Iğdır

NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalı

12:47 22 Kasım 2017
NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalı

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına ilişkin, "NATO, Türkiye'yi istikrarsızlaştırma planlarının, operasyonlarının, tertiplerin ana karargahıdır, terör ve komplo merkezidir." ifadesini kullandı.

Göksel Gülbey, yaptığı yazılı açıklamada, NATO tatbikatında Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşman olarak belirlenip tatbikatın hedefine konulduğunu, aynı tatbikatın simülasyonunda da Atatürk'e "Düşman liderler biyografisinde" yer verildiğini hatırlattı.

Bu durumun kabul edilemeyeceğini vurgulayan Gülbey, "Bu alçak planlamanın mesajı bellidir. NATO'nun artık gizlemediği açık hedefi Türkiye Cumhuriyeti'dir." diye konuştu.

Gülbey, NATO'nun suçunun sadece bu kadar olmadığını belirten Gülbey, şu ifadeleri kullandı:

"NATO bir daha suçüstü yakalanmıştır. NATO'nun suç dosyası sadece bu kadar değildir. Türkiye, NATO tarafından yalnızca on günlük tatbikatla hedefe alınmamıştır. Yaşananları sadece bu olay üzerinden değerlendirmek, onlarca yıldır Türkiye Cumhuriyetinin altını oymaya kalkan, temeline dinamit koyan NATO'nun büyük suçlarının üzerini örtmek olur. Son yıllarda özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimiyle, NATO'nun ve beslemesi FETÖ'nün açıktan işgal girişimi, bu gerçeği bütün boyutlarıyla gün yüzüne çıkarmıştır."

Türkiye'ye karşı yurtiçi ve yurtdışında terör eylemi yapan örgütleri NATO'nun desteklediğini söyleyen Gülbey, şunları kaydetti:

"NATO, Türkiye'yi istikrarsızlaştırma planlarının, operasyonlarının, tertiplerin ana karargahıdır, terör ve komplo merkezidir. NATO, Türkiye'nin aydınlarının, vatanseverlerinin katledilmesi demektir. On yıllardır süren etnik, mezhepsel planlarla Türkiye'yi birbirine düşürmek demektir. NATO, Suriye'nin kuzeyinde, Kandil'de Mehmetçik'e sıkılan kurşunlardır."

Gülbey, Türkiye'nin NATO'dan ayrılması ve başta İncirlik olmak üzere NATO'nun Türkiye'deki askeri üstlerinin kapatılmasını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.