Iğdır

İranlı şehit astsubay törenle uğurlandı

17:41 05 Aralık 2017
İranlı şehit astsubay törenle uğurlandı

Türkiye-İran sınırının İran tarafındaki terör saldırısında yaralanan ve Türk askerince kaldırıldığı Iğdır'da hayatını kaybeden İranlı Astsubay Başçavuş Tohvid Melikzade, törenle ülkesine uğurlandı.

Türkiye-İran sınırında yapımı süren modüler beton duvarın İran kesiminde inceleme yapan İranlı asker ve mühendislerden oluşan heyette yer alan ve dün burada çalışma yaparken terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan İranlı Astsubay Başçavuş Tohvid Melikzade için Iğdır'daki 5. Hudut Alay Komutanlığında askeri tören düzenlendi.

Törene, Iğdır Valisi Enver Ünlü, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Hossein Ghasami, İran Hudut Komutanı Tuğgeneral İzetullah Reşidiyah ve heyeti, 5. Hudut Alay Komutanı Kıdemli Albay Taner Güneş, Aralık Kaymakamı Kemal Duru, Iğdır İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, Iğdır İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başakçı, askeri erkan ve polisler katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan törende dualar ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Törende konuşan Vali Ünlü, "terör örgütü PKK başta olmak üzere bütün terör örgütlerine, terörden medet umanlara ve terörü besleyenlere karşı mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz." dedi.

Ünlü, saldırıda şehit edilen İran askeri Melikzade'nin acısını en derin duygularla paylaştığını dile getirerek, İran heyetine başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından şehit Melikzade'nin canazesi, askerlerce bir ambulansa konularak ülkesine gönderildi.

Şehit Melikzade'yi taşıyan Türk ambulansının sınırda şehidin naaşını İranlı askerlere teslim edeceği belirtildi.

- Olayın geçmişi

Iğdır'daki Gökay Hudut Taburu'na yakın bir noktada yer alan ve Türkiye-İran sınırının İran tarafında çalışma yapan İranlı mühendis ve askerlerden oluşan gruba, dün, İran tarafından ateş açılmış, olayda 4 İranlı yaralanmıştı.

İranlıların, İran güvenlik güçlerinin karakollarının bölgeye uzak olması sebebiyle yaralıların hastaneye kaldırılması için yardım istediği sınırda nöbet tutan Türk askerlerince Aralık Devlet Hastanesine kaldırılan Melikzade, iki kez duran kalbi çalıştırılmasına rağmen kurtarılamamıştı.

Halen tedavileri devam eden diğer 3 yaralıdan biri Iğdır Devlet Hastanesine, mühendis olan ikisi ise Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezine kaldırılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.