Iğdır

Ferhat karnesini aldı, tek isteği 'kalp'

15:23 20 Ocak 2018
Ferhat karnesini aldı, tek isteği 'kalp'

Iğdır'da 2.5 yıl önce birden bire fenalaşan, gittiği merkezde ağır kalp yetmezliği teşhisi konan stanbul'da suni kalp takılan 13 yaşındaki Ferhat Sayan da karne heyecanı yaşadı.

4 küçük çocuğunu Iğdır’da babasına bırakıp oğluna İstanbul’da şifa arayan Suna Sayan ise " Elektrikler kesilince Ferhat’ın suni kalp cihazının pillerini cami veya markette şarj ediyoruz..Oğluma bir an önce kalp bulunmasını istiyorum" diyor.

2,5 YILDIR KALP BEKLİYOR

Oğlunun hastalığı ile eşini ve 4 çocuğunu Iğdır'da bırakan anne Suna Sayan umutla kalp beklediklerini belirtirken Ferhat da ''Ben kalp istiyorum, koşup oynamak istiyorum'' diyor.

Uzun süredir suni kalp cihazı ile yaşama bağlanan oğlunu sırtında taşıyarak hastaneye götüren çaresiz anne Suna Sayan, sorunlarının büyük bölümünün çözüldüğünü, tek umutlarının bağış olduğunu anlattı.

Ferhat karnesini aldı, tek isteği kalpIğdır'ın merkeze bağlı Oba Köyü'nde 4'üncü sınıfa giden Ferhat Sayan'ın sürekli karın ağrısı şikayeti üzerine anne ve babası onu Iğdır Devlet Hastanesi'ne götürdü. MR çekilmesine rağmen teşhis konulamayan küçük çocuk, Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Burada 9 gün yataklı tedaviye alınan Ferhat'a yine teşhis konulamadı.

Taburcu edilince götürüldüğü evde fenalaşarak kusmaya başlayan çocuk, götürüldüğü Erzurum'da 18 gün yoğun bakımda tutuldu. Ferhat, İstanbul'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Testlerin sonunda Ferhat Sayan'a suni kalp takılarak kalp nakli için beklenmesine karar verildi. 5 Mayıs 2016 tarihinde Çocuk Kardiyoloji Servisi'ne yatırılan Ferhat Sayan'a 2 ay sonra 19 Temmuz'da suni kalp takıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.