Iğdır

Iğdır'da Nevruz Bayramı kutlamaları

15:13 21 Mart 2018
Iğdır'da Nevruz Bayramı kutlamaları

Iğdır'da Nevruz Bayramı etkinliklerle kutlandı.

Iğdır Valisi Enver Ünlü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen kutlama programı, Iğdır Valiliği önünden belediye meydanına kadar süren yürüyüşle başladı.

Etkinlik, burada bulunan Atatürk büstüne çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Tören, Zübeyde Hanım Bulvarı üzerindeki kutlama alanında devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Ünlü, Orta Asya yöresel kıyafeti giyerek devam ettiği konuşmasında katılımcıların ve Türk dünyasının bayramını tebrik etti.

Nevruz Bayramı'nın insani duyguların yürekleri ısıttığı, bolluğun, bereketin ve baharın gelişinin müjdecisi olduğunu belirten Ünlü, şöyle konuştu:

"Doğanın canlanışı, renk cümbüşünün gözlerimizi kamaştırması ve dostluğun, muhabbetin sıcaklığı bu dönemde daha da belirginleşmektedir. Bu kutlu bayramda bereket ve sevgi kenetlenmekte, dayanışma ve yardımlaşma bütünleşmekte, saygı ve nezaket iç içe geçmektedir. Baharın gelişini ve toprağın uyanışını şiddet ve nefretin gerekçesi kılanlara inat bu güzel günde milletçe sevginin, barışın, kardeşliğin evrensel dilini yüceltiyor, her türlü şiddet ve terörün karşısında olduğumuzu bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz."

Programda, ateş üzerinden atlama, yumurta tokuşturma, örste demir dövme gibi geleneksel Nevruz adetleri de yerine getirildi.

Etkinlik, halk oyunları gösterilerinin ardından son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.