Iğdır

Yaşadıkları belde için hünerlerini sergiliyorlar

10:53 18 Ekim 2018
Yaşadıkları belde için hünerlerini sergiliyorlar

Iğdır'ın Melekli beldesinde bir araya gelen gönüllü sanatseverler, resim, kabartma ve heykel çalışmalarını sokaklarda uygulayarak yaşadıkları beldeyi güzelleştiriyor.

Kente Türkiye'nin farklı illerinden görev yapmak için gelen ve çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu sanatseverler, merkeze bağlı Melekli beldesinde kurdukları atölyede sanatsal faaliyet yürütüyor.

Heykel ve diğer el sanatlarını yapan sanatseverler, boş vakitlerinde uzmanı oldukları resim, kabartma ve heykel gibi sanatlarda hünerlerini sergiliyor.

Öğrencilerini de yanına alan sanatseverler, kendi branşları olan sanat dallarındaki faaliyetlerini genellikle beldedeki sokak ve duvarlarda yaparak beldeye güzellik katıyor.

Beldede projeye öncülük eden Coşkun Oluz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en uç noktalarından biri olan Melekli beldesinde bakımsız kalan duvar ve sokakları güzelleştirmek için bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Sosyal medyadan duyurdukları kampanyaya birçok sanatseverin destek verdiğini anlatan Oluz, "Amacımız Türk kültürünü ve sanatı gençlere, çocuklara sevdirmek ve beldemizi güzelleştirmek. Beldemizde Türkiye'nin birçok kentinden gelip görev yapan kamu görevlisi gönüllümüz var. Yaptığımız faaliyette Nuh'un gemisi ve Ağrı Dağı'na dikkati çektik. Yaptığımız resim ve heykellere Nuh'un gemisinde yaşayan hayvanların figürlerini işleyeceğiz." dedi.

- "Bu muazzam çalışmayı destekliyoruz"

Faaliyette gönüllü olarak yer alan Iğdır İl Genel Meclisi Başkanı Kurban Oluz da başlatılan çalışmanın takdire şayan olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu çalışma belde halkı olarak bizleri çok memnun etti. Gençlerimizi ve bu sokak çalışmalarını yapan hocalarımızı tebrik ediyorum. Bu muazzam çalışmayı destekliyoruz. Avrupa'da ve büyükşehirlerde böylesi çalışmaları görüyoruz. Melekli'de de görmek çok güzel oldu."

Gönüllü sanatseverler arasında yer alan öğrencilerden İlayda Açıkgöz ise hayata geçirilen çalışmanın çevreden olumlu tepkiler aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında duvarlara resimler çiziyoruz. Öğretmenlerimiz önceden kabartma yaptı, biz de şimdi o kabartmaları boyayarak onlara destek veriyoruz. Ardından başka şeyler de yapacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.