Isparta

Isparta'ya 1 milyon gül fidanı

15:03 14 Ekim 2015
Isparta'ya 1 milyon gül fidanı

Isparta Belediyesi, dünyanın "gül bahçesi" Isparta'ya iki yılda 1 milyon gül fidanı dikecek

Isparta Belediyesi, kentte 500 bini bu yıl olacak şekilde iki yıl içinde 1 milyon gül fidanını toprakla buluşturacak. 

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları ile bir araya gelen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta'nın dünya gül yağı üretiminin yarısından fazlasını tek başına karşıladığını söyledi. 

Gül ile tanınan Isparta'da "Güller şehri Isparta" sloganıyla bir çalışma başlattıklarını anlatan Günaydın, bu kapsamda 2 yıl içinde kentin belirlenen noktalarına 1 milyon gül fidanı dikeceklerini kaydetti. 

Bu seneye başlayacak çalışma kapsamında ileriki günlerde 500 bin fidanının dikimine başlanacağını dile getiren Günaydın, gelecek yıl da 500 bin fidan dikerek toplam 1 milyon gül fidanını toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Çalışmanın Park Bahçeler Müdürlüğünce yürütüleceğine değinen Başkan Günaydın, şöyle konuştu:

"Bu güllerimiz şehir süsleme sanatı ile de bütünleşmiş olacak. Tüm Isparta halkımızın da bu çalışmalarımıza katılmasını istiyoruz. Herkes şehre girişle birlikte güllerle buluşacak ve her noktada Isparta güllerle bezenecek. Isparta'mız diktiğimiz ağaçlarla nasıl yeşil koridora ulaştıysa, şimdi de aynı şekilde gül koridorlarına kavuşacak. Bu güzellikler için halkımıza şimdiden mutluluklar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.