Isparta

Isparta'da STK'lar Bayırbucak için "birlik" oldu

17:15 28 Mart 2016
Isparta'da STK'lar Bayırbucak için "birlik" oldu

Isparta'da Bayırbucak Türkmenlerine yardımın daha koordineli sağlanması ve burada yaşayan Türkmenlere dikkati çekmek amacıyla çeşitli sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek "Milli Birlik Platformu" oluşturuldu.

Belediye İşhanı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Milli Birlik Platformu Başkanı Mustafa Küçükyaman, milli birlik ve beraberliğin hiç bozulmadan devamlılığını sağlayabilmek ve Suriye'de yaşam mücadelesi vermekte olan Bayırbucak Türkmenlerinin yaralarına merhem olabilmek böyle bir platform kurduklarını söyledi.

Platforma siyasi partilerin, sendikalar ve derneklerin aralarında bulunduğu 30 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini dile getiren Küçükyaman, "Amacımız, Isparta'dan örnek bir çalışma başlatarak ülkemizin diğer illerinde de benzer çalışmaları yapmalarıdır. Amacımız, Suriye'de Esed rejimine karşı yaşam ve vatan topraklarını savunmak için savaşan Türkmen kardeşlerimizin zor bir şekilde sürdürdükleri hayatlarına çare olabilmektir" diye konuştu.

Küçükyaman, platforma AK Parti, CHP, MHP gibi siyasi partilerinin yanı sıra çok sayıda sendika ve derneğin destek verdiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.