Isparta

Demirel'in karikatürleri ve sözleri seramik üzerine işlendi

11:43 16 Haziran 2016
Demirel'in karikatürleri ve sözleri seramik üzerine işlendi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezince, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in efsaneleşen karikatür ve sözlerine, seramik fayans üzerinde hayat verildi.

Merkezde görevli öğretim üyesi Özdemir Esgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merhum Cumhurbaşkanı Demirel'in Türkiye açısından önemli bir siyasi figür olduğunu, sözleri ve siyasi yaşamıyla herkes tarafından tanındığını söyledi.

Demirel'in siyasi yaşamında sık sık karikatürlere konu olduğuna değinen Esgin, bu karikatürlerin zamanla "efsaneleştiğini" ve bilinir hale geldiğini dile getirdi. Merkez olarak karikatürleri ve Demirel'e ait bazı sözleri seramik fayans üzerine işlemeye karar verdiklerini ifade eden Esgin, serigrafi tekniğini kullanarak ürünler ortaya çıkardıklarını anlattı.

Çıkardıkları ürünlerin kısa sürede alıcı bulduğunu belirten Esgin, "İslamköy'de kurulu bir mağazaya geçen yıl 130 parça iş yaptık. Bu sene ise bu sayı 60 oldu. Yapılan ürünlere gelen talep güzel düzeyde. Üzerinde 'Dün dündür, bugün bugündür', 'Baba bizi kurtar' yazılı seramikler, çoğu kişinin dikkatini çekiyor. Gelen siparişler üzerine karikatürleri işlemeye devam ediyoruz" dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.