Isparta

Isparta'daki terör operasyonu

12:23 18 Haziran 2016
Isparta'daki terör operasyonu

Isparta'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan üniversite öğrencisi 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Isparta Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik başlattığı çalışma kapsamında gözaltına alınan üniversite öğrencisi 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan 6'sı tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Tutuklu sayısı 14'e yükseldi

Siber Suçlarla ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerince ekiplerinin ilde terör örgütüne yönelik son 4 günde gerçekleştirdiği operasyonlarda gözaltına alınan 36 kişiden 14'ü tutuklanmış oldu. Önceki gün gözaltına alınan ve ifade işlemleri tamamlanan 21 zanlıdan 8'i tutuklanmış, 13 kişi ise serbest bırakılmıştı.

Isparta ve Antalya'da dün düzenlenen operasyonda, sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan bir doktorun da bulunduğu 7 kişinin işlemleri devam ediyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.