Isparta

Hanefi Avcı kitabını imzaladı

18:20 04 Mart 2017
Hanefi Avcı kitabını imzaladı

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin "Bunun benzerlerini yaşamama noktasında ciddi bir sorgulama ve eleştiri düzeyinden geçilmesi gerekiyor. Böyle devasa bir olay çok kısa sürede geçmez." dedi.

Avcı, Isparta 1. Kitap Fuar'ında "Cemaatin İflası, Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer" kitabını imzaladı. Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada Isparta'da ilk kez bir kitap fuarı düzenlenmesine rağmen katılımın fazla olduğunu söyledi.

İnsanların bu denli okuması, kitaba ilgi göstermesinin çok güzel bir durum olduğunu ifade eden Avcı, "İnsanımız okuma konusunda epeyce geç kaldı ancak son yılların verdiği dinamizmle herkeste okuma heyecanı var. Türkiye’de güncel, siyasi konulara insanımız alaka duyuyor, sorguluyor. Olayları okumaya başladılar." dedi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Avcı, FETÖ elebaşının iadesi ve örgütün tasfiyesiyle ilgili çok fazla sorunlar olduğunu belirtti. Olayın yurt dışı boyutlu olması yüzünden farklı aktörlerin devreye girdiğini aktaran Avcı, sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi gerektiğini anlattı.

Avcı, 15 Temmuz darbe girişiminin etkilerinin ne kadar süreceğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Maalesef Türkiye bu konularda sorun yaşıyor. Yıllardan beri güvenlik sorunu yaşıyoruz. Halen devam ediyor gelecekte de devam edecek. Bu konuda bizim ciddi zafiyetimiz var. Devletin yeniden bu konuları gözden geçirip, yeni bir strateji geliştirmesi lazım. Güvenlik sorunu var. Göz göre göre geldi bu olay. Bunun benzerlerini yaşamama noktasında ciddi bir sorgulama ve eleştiri düzeyinden geçilmesi gerekiyor. Böyle devasa bir olay çok kısa sürede geçmez. Hiç beklemediğiniz, ummadığınız bir olayla karşılaştığınız zaman daha çabuk kendinize geliyorsunuz. O yüzden 15 Temmuz insanlara bir tokat atma gibi. Yani 'Görün ne oluyor, bakın, kendinize gelin' manasında. Bu açıdan insanlarımız bu şokla daha çabuk toparlanır ama yine de çok kısa süre değildir. En azından 4-5 yıllık bir süreç."

Avcı, Türkiye'nin güvenlik ve terör sorunları ile ilgili bir kitap çalışması olduğunu, bu ayın sonunda kitabın yayımlanacağını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.