Isparta

Kültürel mirası yeni nesillere aktaracaklar

18:44 22 Aralık 2017
Kültürel mirası yeni nesillere aktaracaklar

Süleyman Demirel üniversitesi (SDÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından "Isparta Somut Olmayan Kültürel Miras Çalıştayı" düzenlendi.

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen çalıştaya, farklı illerden gelen akademisyenler, kültür alanında çalışma yapan temsilciler ve öğrenciler katıldı

Çalıştayda akademisyenler kültürel miras konusunda sunumlarını katılımcılarla paylaştı.

Yaklaşık iki yıl süren proje çerçevesinde ortaya çıkarılan belge ve değerlendirmelerle kültürel mirasın korunması ve yeni nesillere aktarılabilmesi için çalışma yapan ekip, çalıştayda kültürel mirasın korunmasına dikkati çekti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Hürmüzlü Kortholt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında iki yıl boyunca çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda kültürel miras unsurlarının yaşatılabilmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

Çalıştayın amacının kendi tespitlerini paylaşmak olduğunu ve çalıştaya katılım sağlayan kurumlarla fikir alış verişinde bulunmak olduğunu ifade eden Kortholt, Isparta'nın çok zengin bir mirasa sahip olduğunu belirtti.

Bu kültürel miras öğelerine sahip çıkılması gerektiğini anlatan Kortholt, şunları kaydetti:

"Bu çalışmaya bütün ilçelerde, köylerde devam edeceğiz. Somut olmayan kültürel miras unsurlarının tamamının kayıt altına alınmasından sonra hem vatandaşlara hem de gençlere aktarılması yönünde çalışmalarımız olacak. Projeyi yaparken aynı zamanda uygulamayı da yapıyoruz. Bu değerlerin sürdürülebilmesi için Isparta'nın kent müzesine ihtiyacı var. Bu kent müzesi kültürel belleğin korunmasında en önemli öncelik olacaktır."

Çalıştay kapsamında kültürel değerleri anlatan bir de fotoğraf sergisi açıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.