Isparta

Vali Günaydın'dan eğitim toplantısı

20:43 05 Şubat 2018
Vali Günaydın'dan eğitim toplantısı

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, okullarda ikinci dönemin başlamasının ardından eğitim toplantısı düzenledi.

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Günaydın, muhtarlar, okul müdürleri ve okul aile birliği yöneticileriyle ikinci dönemin başlamasıyla okullarda ve çevresinde alınacak tedbirler hakkında toplantı yaptı.

Isparta'da 81 bin öğrencinin ders başı yaptığını ifade eden Günaydın , öğrencilerin her türlü tehlikeden korunmaları için tüm kesimlere önemli görevler düştüğünün belirtti.

Eğitim öğretim dönemi başlangıcında yapılan "Her öğrencinin mahallesinde okula gitmesi" çalışmasının büyük fayda sağladığını ve uygulamanın devam edeceğini ifade eden Günaydın, bu dönemde madde bağımlılığıyla sıkı bir şekilde mücadele edeceklerini kaydetti.

Bu konuda ailelere de eğitim verileceğini aktaran Günaydın, şöyle devam etti:

"Artık madde bağımlılığı ülkemiz için bir tehlike olmaktan çıkıp tehdit haline geldi. Emniyet güçlerimizin yaptığı operasyonların başarısı 2017 yılının birinci ayına göre 2018 yılında yüzde 400'lere varan oranlarda artmış durumda. Esas olan, gençlerimiz bu illete bulaşmadan önce gereken tedbirleri almak. Uyuşturucuyla mücadele topyekün yürütülmesi gereken bir mücadeledir. Eğer 11-12 yaşındaki çocuklarımız bakkaldan adet sigara alabiliyorsa bunun müsebbibini bulup gereken yasal yaptırımı mutlaka vermeliyiz. Bu konuda hiç toleranslı olmayacağız ve yaptırımların en ağırını uygulayacağız."

Okul servisleri konusunda emniyet birimleri tarafından gerekli denetimlerin sıklıkla yapıldığına da değinen Vali Günaydın, bunun yanında okul yöneticilerinin de öğrenci servislerini geliş gidiş saatlerinde kontrol etmesinin faydalı olacağını ifade etti.

Günaydın, toplantı sonunda velilerin ve muhtarların taleplerini dinledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.