Isparta

Tavşan avı pahalıya patladı

16:41 11 Temmuz 2018 13 Yorum Var
Tavşan avı pahalıya patladı

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde kaçak 3 tavşan avlayan avcıya toplam 4 bin 376 lira para cezası uygulandı. Avcının tüfeğiyle traktörüne de el kondu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6'ncı Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Isparta Şube Müdürlüğü ekipleri, Keçiborlu ilçesi Senir avlağında traktörüyle kaçak far avı yaptığı belirlenen avcıyı suçüstü yakaladı. Avcının kullandığı av tüfeğiyle 2016 model traktörüne mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el kondu.

Kaçak avcı hakkında belgesiz ve avlanma süreleri dışında avlanmak, avda yasak olan eşyaları kullanmaktan 2 bin 486 TL idari, avladığı 3 tavşan için de 1890 TL tazminat olmak üzere toplam 4 bin 376 TL para cezası uygulandı.

Yapılan açıklamada, "Av sezonunun açılmasına az bir zaman kala av koruma ekiplerimiz 7/24 çalışarak kaçak ava göz açtırmadı. Çalışmalarımız tüm hızıyla ve özverisiyle devam edecek" denildi.

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • ibrahim yiğit 4 yıl önce Şikayet Et
    evet decletin kanuna uymak zorundayız AMA FARLA av yapanın asla müsade etmeyiz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir işlem herkes keşke sizin gibi görevini düzgün yapsa.. O kesilen cezalar ile doğaya hayvan salınsa.. O çok beğenilen yurtdışına bir bakın lütfen ... Mahsatları üzüm yemek bağcıyı dövmek değil .. Ve bunuda pekala güzel yapıyorlar ... mesela Adamlar av yapıyor ve o hayvanları pazara getirip satıyorlar..Evet eğitim şart
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ali Türkmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Merzifon ve gümüşhacıköy 'e bağlı köylerdede milli parklardan ve jandarmadan kacak yapilan gece avciliginada aynı hassasiyeti ve özveriyi gostermelerini rica arz ederim.
    Cevapla
  • kargalarin krali 5 yıl önce Şikayet Et
    reiss av yasagi sartt...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayvanların binlercesini öldürecek zehri doğaya salana bir şey yok bir iki tavşan vurdu diye ocağına incir ağacı dik çok adaletli bir düzenimiz var havale oldunuz yakalayanlar.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Av Mevsimi deyil ama ustam şuan yavru dönemi ekimde açılıyor tavşan ve keklik gurubu
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.