Isparta

Başpehlivanlar, Belediye Başkanı Günaydın'ı ziyaret etti

18:02 01 Ağustos 2018
Başpehlivanlar, Belediye Başkanı Günaydın'ı ziyaret etti

Isparta Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek 4. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesinde Başpehlivanlar Orhan Okulu ve Mehmet Yeşil Yeşil Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Günaydın Okulu ve Yeşil'i makamında kabul ederek, güreşte gösterdikleri başarılardan dolayı altın hediye etti.

Günaydın, burada yaptığı konuşmada, 5 Ağustos'ta düzenlenecek müsabakalara 54'ü başpehlivan toplam 750 pehlivanın katılacağını ve güreşlerin centilmenlik içerisinde geçmesini temenni ettiklerini söyledi.

Başpehlivan Orhan Okulu ise Günaydın'ın ata sporuna büyük destek verdiğini kaydetti. Isparta'ya yapılacak olan güreş arenasının Türkiye'de ilk olacağını aktaran Okulu, "Edirne Kırkpınar'da bu yıl başpehlivan oldum. Hedefimiz Isparta'daki güreşlerde de altın kemeri taşımak olacak. Buradaki güreşler de Kırkpınar'ın rövanşı niteliğinde olacak. Burada da hedefimiz altın kemerin sahibi olmak." ifadesini kullandı.

Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil de müsabakalarda hak edenin kazanması dileğinde bulundu.

Geçen yıl Isparta'da başpehlivan olduğunu anımsatan Yeşil Yeşil, aynı başarıyı bu yılda göstermek istediğini ve gelen seyircilere hoş bir gün geçirmek için çalışacaklarını vurguladı.

Günaydın, Okulu'ya Kırkpınar'daki, Yeşil Yeşil'e de geçen sene Isparta'daki başarısından dolayı altın hediye etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.