Isparta

SDÜ radyosuyla yeniden yayında

21:30 01 Kasım 2018
SDÜ radyosuyla yeniden yayında

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından kurulan ve bir süre önce kapanan radyo kanalı, "Radyo SDÜ" adıyla yeniden yayına başladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 1994 yılında "Üniversite FM" olarak kurulan radyo, özellikle kent ile üniversitenin bütünleşmesinde çok önemli bir rol üstlenmiş ve bu alanda ilkleri gerçekleştirmişti.

Yayınlarına bir süre ara veren radyo, ileri teknolojilerle yapılandırılarak hazırlıklarını tamamladı ve "Radyo SDÜ" adıyla 97.0 bandı üzerinden dinleyicilerine yeniden, "Merhaba" dedi.

Radyonun yayın akışında ilmi söyleşilere, ilham veren hayat hikayelerine, kültür-sanat programlarına da yer verilecek.

SDÜ Radyo-Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yasin Öztürk, yaptığı açıklamada, yayın sektörü nereye gidiyorsa SDÜ olarak iz bırakacak şekilde orada olmak istediklerini belirtti.

Yakın bir süreç içerisinde televizyon yayıncılığına da başlayacaklarını aktaran Öztürk, "Bu kurumun tekrar ayağa kalkıp yürümeye başlaması için çok çaba harcandı. Çok emek verildi. Herkese ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Burası büyük bir okul. Onun için çok önemsiyoruz. Altyapımız tamamen değişti. Artık bilgi çağında yayıncılık istediğin an, istediğin yerde, istediğin içeriğe erişme şekline evrildi." ifadelerini kullandı.

Bu arada radyonun açılışı, Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ile eski rektörler Prof. Dr. Mehmet Lütfü Çakmakçı ve Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın katılımıyla yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.